Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ Κρύβει τις ευθύνες της κυβέρνησης για την αύξηση των κρουσμάτων πίσω από την επίκληση του φιλότιμου των πολιτών

Σε αναφορές όπως ότι «πρέπει να ενεργοποιήσουμε και πάλι το εθνικό μας εμβόλιο που δεν είναι άλλο από το φιλότιμό μας και όλοι μαζί να τηρήσουμε τα μέτρα τα οποία μας υποδεικνύουν οι ειδικοί και είμαι σίγουρος ότι εφόσον το κάνουμε, και θα το κάνουμε γιατί το κάναμε και στην πρώτη φάση της πανδημίας, θα βγούμε νικητές και από αυτή τη δύσκολη μάχη», κατέφυγε ο πρωθυπουργός στην έναρξη της τηλεδιάσκεψης που είχε σήμερα για την πορεία του Covid-19 στη χώρα μας, προκειμένου να κρύψει τις κυβερνητικές ευθύνες για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με την αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού. Κυβερνητικές ευθύνες που σχετίζονται με την έλλειψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας, ελέγχων σε εργασιακούς χώρους, αλλά και θωράκισης του δημόσιου συστήματος Υγείας.

Επιχειρώντας να παρουσιάσει στον λαό ότι εξαρτάται από …αυτόν η πορεία της πανδημίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι «η αύξηση των κρουσμάτων οφείλεται κυρίως στη χαλάρωση που σημειώθηκε απέναντι στα μέτρα συμμόρφωσης στο εσωτερικό της χώρας μας κατά τον μήνα Ιούλιο». «Και σε αυτό πιστεύω ότι έχουμε όλοι μια ευθύνη γι’ αυτό. Μόλις το 10% των κρουσμάτων είναι εισαγόμενα, τα πιο πολλά κρούσματα αυτή τη στιγμή είναι εγχώρια», σημείωσε ο πρωθυπουργός, συνεχίζοντας ουσιαστικά «να κουνά το δάκτυλο» στον λαό. Και μάλιστα την ώρα που η κυβέρνηση πετσοκόβει μέτρα προστασίας στα πλοία, επιβάτες συνωστίζονται στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, εργαζόμενοι σε βιομηχανίες, Τουρισμό, Μεταφορές, Επισιτισμό είναι απροστάτευτοι, ενώ καταγγέλλονται σοβαρές ελλείψεις σε νοσοκομεία και δομές Υγείας.

Υπεραμυνόμενος της κυβερνητικής πολιτικής που μετακυλίει τα βάρη της κρίσης σε βάρος των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, αφήνοντας αλώβητα τα κέρδη του κεφαλαίου, πρόσθεσε ότι «σε αυτή τη μεγάλη κρίση η Υγεία και η Οικονομία δεν είναι δύο έννοιες που η μία αντιπαλεύει την άλλη. Δεν είμαστε ή με την Υγεία ή με την Οικονομία. Για να έχουμε οικονομική ανάπτυξη πρέπει να έχουμε υγεία. Για να έχουμε ένα επαρκές σύστημα Υγείας και έναν κοινωνικό δείκτη προστασίας πρέπει να έχουμε μία οικονομία η οποία να δίνει έσοδα, να λειτουργεί προς όφελος του πολίτη και ένα κράτος το οποίο να επιτελεί τον ρόλο του».

Μάλιστα για να πείσει ότι ο λαός δεν έχει άλλη επιλογή από το να αποδεχτεί και να συστρατευτεί στο εκβιαστικό ιδεολόγημα-δίλημμα που έθεσε, σημείωσε ότι «για αυτό και θα το ξαναπώ. Η πιστή τήρηση των κανόνων γίνεται ακόμα πιο επιτακτική από εδώ και πέρα».

Τέλος ως πανάκεια, επικέντρωσε στη χρήση μάσκας αναφέροντας ότι «φοράμε όλοι, όλοι μάσκα σε κλειστούς αλλά και σε ανοιχτούς χώρους όπου δεν γίνεται να τηρηθούν οι απαραίτητες αποστάσεις. Η μάσκα πρέπει να γίνει πια μόνιμος συνοδός μας, όπως είναι τα κλειδιά μας, τα γυαλιά μας, το κινητό μας».

Πηγή: 902.gr