Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κωπηλασία: «Χρυσές» οι Κυρίδου – Τσαμοπούλου, ασημένιος ο Ντούσκος

Οι Αννέτα Κυρίδου και Δήμητρα Τσαμοπούλου κατάκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κωπηλασίας U23, στο διπλό σκιφ των κοριτσιών. Το ελληνικό δίδυμο ήταν ασυναγώνιστο και χάρισε στη χώρα μας το δεύτερο χρυσό μετάλλιο και το τρίτο συνολικά στη διοργάνωση, έως τώρα.

kopilasia1

Δεύτερος στον κόσμο ο Ντούσκος

Το ασημένιο μετάλλιο U23 κατάκτησε ο Στέφανος Ντούσκος στον τελικό του σκιφ, στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κωπηλασίας. Ο Έλληνας πρωταθλητής οδηγούσε την κούρσα έως τα 1000μ., αλλά στη συνέχεια τερμάτισε σε χρόνο 06:56.150, καταλαμβάνοντας τη 2η θέση. Το χρυσό μετάλλιο πήρε ο Γουέμπερ (Γερμανία) με χρόνο 06:54.590 και το χάλκινο ο Γιουελ (Νορβηγία) με επίδοση 06:56.220.

kopilasia2

Ανακοίνωση του ΚΚΕ για τις επιτυχίες των ελληνικών αποστολών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας

Σε ανακοίνωσή του για τις επιτυχίες των ελληνικών αποστολών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας των ΗΠΑ, το Τμήμα Αθλητισμού της ΚΕ του ΚΚΕ, σημειώνει:

«Συγχαρητήρια στις Χριστίνα Μπούρμπου και Μαρία Κυρίδου, που για πρώτη φορά κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο, στην κατηγορία κάτω των 23, στο τελικό της δικώπου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας των ΗΠΑ. Η διάκριση αυτή για το ελληνικό πλήρωμα έρχεται να προστεθεί στα υπόλοιπα χρυσά και να δώσει το απόλυτο σε όσες διοργανώσεις έχουν λάβει μέρος.

Συγχαρητήρια επίσης, στους Γιάννη Καλανταρίδη και Θανάση Παλαιοπάνο, που με τη σειρά τους στην αντίστοιχη κούρσα, κατέκτησαν την τρίτη θέση στο βάθρο, που τους έδωσε και το χάλκινο μετάλλιο».