Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κόμπι Μπράιαντ: Το μπάσκετ θρηνεί έναν από τους καλύτερους εκπροσώπους του – Αντιδράσεις στα social media

Σοκ στο παγκόσμιο αθλητικό στερέωμα – και όχι μόνο – προκάλεσε η είδηση του θανάτου του θρύλου του NBA Κόμπι Μπράιαντ και της 13χρονης κόρης του Τζιάνα σε συντριβή ελικοπτέρου στην Καλαμπάσα της Καλιφόρνια.

Τα κοινωνικά δίκτυα πήραν κυριολεκτικά «φωτιά», με αθλητές, πολιτικούς, ανθρώπους των media και απλό κόσμο να εκφράζουν την θλίψη τους για το τραγικό γεγονός.

«Ο περισσότερος κόσμος θα θυμάται τον Κόμπι ως έναν εξαιρετικό αθλητή που ενέπνευσε μια ολόκληρη γενιά παικτών μπάσκετ. Όμως εγώ θα τον θυμάμαι ως έναν άνθρωπο που ήταν πολλά παραπάνω από ένας αθλητής» έγραψε στο Twitter ο θρυλικός παλαίμαχος άσος του NBA Καρίμ Αμπτούλ Τζαμπάρ.

«Ο Κόμπι Μπράιαντ ήταν ένας γίγαντας που ενέπνευσε και εντυπωσίασε τους ανθρώπους παντού, με τις ασύγκριτες ικανότητες του στο γήπεδο», σημείωσε σε μήνυμα του, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος του Λος Άντζελες Έρικ Γκαρσέτι και πρόσθεσε ότι η πόλη του Λος Άντζελες θα τον θυμάται για πάντα «ως έναν από τους μεγαλύτερους ήρωες της».

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα χαρακτήρισε τον Μπράιαντ «θρύλο των γηπέδων» και εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του μπασκετμπολίστα. Από την πλευρά του, σε μήνυμα του στο Twitter ο νυν αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε «φριχτή είδηση» την αναγγελία του θανάτου του «Black Mamba», όπως ήταν το παρατσούκλι του Μπράιαντ.

Ο σπουδαιότερος μπασκετμπολίστας όλων των εποχών Μάικλ Τζόρνταν δήλωσε «σοκαρισμένος», προσθέτοντας ότι «οι λέξεις δεν μπορούν να περιγράψουν τον πόνο που νιώθω». Σημείωσε δε πως ένιωθε τον Κόμπι ως «τον μικρό του αδελφό».

bryant jordan

Κόμπι Μπράιαντ και Μάικλ Τζόρνταν σε μια απ’ τις παλιές θρυλικές αναμετρήσεις τους.

«Είμαι συγκλονισμένος. Οι λέξεις δεν μπορούν καν να το περιγράψουν. Απλά μια εξαιρετικά στενάχωρη και τραγική μέρα», σχολίασε ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας Σκότι Πίπεν. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Ντένις Ρόντμαν ο οποίος έγραψε: «Είμαι συντετριμμένος απ’ όταν άκουσα τα νέα για τον φίλο μου Κόμπι Μπράιαντ. Προσεύχομαι για την σύζυγό του, τα παιδιά του και την οικογένεια των Λέικερς». Απαρηγόρητος και ο έτερος θρύλος των Λος Άντζελες Λεϊκερς, Μάτζικ Τζόνσον, ο οποίος αφιέρωσε πολλαπλά tweet πλέκοντας το εγκώμιο του άτυχου καλαθοσφαιριστή.

«Το παιχνίδι έχασε έναν πραγματικό πρωταθλητή» έγραψε η επίσημη σελίδα του NBA.

«Το LA δεν θα είναι ποτέ πια το ίδιο» σημείωσε στο Twitter ο σταρ του Χόλυγουντ – και γνωστός φίλαθλος των Λέικερς – Λεονάρντο Ντι Κάπριο, χαρακτηρίζοντας «θρύλο”» τον Κόμπι Μπράιαντ.

Συντετριμμένος για το θάνατο του καλού του φίλου ήταν ο σημερινός άσος των Λος Άντζελες Λέικερς Λεμπρόν Τζέιμς, ο οποίος έβαλε τα κλάματα στο αεροδρόμιο, καθώς ενημερώθηκε κατά τη διάρκεια πτήσης από τη Φιλαδέλφεια για τον χαμό του «Black Mamba». Οι δυο τους είχαν συνομιλήσει διαδικτυακά λίγες μόλις ώρες πριν.

«Δεν υπάρχουν λόγια για να εκφράσω τον πόνο που νιώθω με αυτή την τραγική και θλιβερή στιγμή που έχασα την ανιψιά μου, Τζίτζι, και τον φίλο μου, τον αδερφό μου, τον παρτενέρ μου στην κατάκτηση πρωταθλημάτων, τον κολλητό μου. Σε αγαπώ και θα μου λείψεις. Συλλυπητήρια στην οικογένεια Μπράιαντ και στους επιβαίνοντας στο ελικόπτερο. Έχω αρρωστήσει» ανέφερε ο Σακίλ Ο’ Νιλ, με τον οποίο ο Κόμπι είχε παίξει στους Λέικερς.

Το ΝΒΑ ανακοίνωσε πως αναβάλλονται όλα τα παιχνίδια που ήταν προγραμματισμένα για σήμερα κι έτσι δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί κανένας αγώνας σήμερα στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου.