Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κύλησε ο τέντζερης…

Απ’ όλα τα «στάδια του πένθους», από την άρνηση, στο θυμό, τη διαπραγμάτευση και την κατάθλιψη, εσχάτως και στην «αποδοχή», περνάνε εδώ και ώρες οι διάφοροι «χατζηαβάτηδες» των αφεντικών και της κυβέρνησης, λόγω και της τεράστιας επιτυχίας της απεργίας ενάντια στο νομοσχέδιο-έκτρωμα.

Στα πλαίσια αυτά, ένας από τους γελωτοποιούς του «ΣΚΑΪ» που κάθε μέρα γαυγίζει από μικροφώνου ό,τι του σφυρίζουν στο αυτάκι για τους «τεμπέληδες εργαζόμενους» και άλλες τέτοιες ανοησίες, αρθρογραφεί σήμερα …για την αποτελεσματικότητα της απεργίας και των αγώνων.

Γιατί, όπως λέει, «οι εθιμοτυπικές 24ωρες μάλλον ευτελίζουν την έννοια της απεργίας παρά την υπηρετούν» και «απεργία με εκ των προτέρων ορισμένο τέλος, ανεξαρτήτως ικανοποίησης των αιτημάτων, είναι κοροϊδία».

Δεν ξέρουμε αν επηρεάστηκε από τα καλέσματα των οπορτουνιστών για «απεργίες»-πυροτεχνήματα «μέχρι τέλους» ή από τις «επισημάνσεις» Κυρίτση ότι «το εργασιακό νομοσχέδιο του Χατζηδάκη μαθηματικά θα ψηφιστεί όσο μαζική και αν είναι η απεργία».

Ξέρουμε, πάντως, πως πολύ θα ήθελαν ένα συνδικαλιστικό κίνημα που, όπως λέει, «να καταλαβαίνει (ή να παραδέχεται) δηλαδή ότι το μοναδικό πράγμα που στ’ αλήθεια μπορεί να βοηθήσει τους εργαζόμενους είναι η ανάπτυξη» των κερδών των αφεντικών τους.

Γι’ αυτό λυσσάνε και νομοθετούν τη μία πίσω από την άλλη τις διατάξεις και τα «απαγορεύεται» για τη συνδικαλιστική οργάνωση και δράση που βρίσκονται και στο νομοσχέδιο-έκτρωμα.

Δεν θα τους περάσει! Η τεράστια σημερινή απεργία είναι η πρώτη απάντηση και ήδη από το βήμα της δόθηκε σήμα για κλιμάκωση του αγώνα.

Πηγή: 902.gr

«Τσε Γκεβάρα, πρεσβευτής της Επανάστασης», του Νίκου Μόττα