Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πλημμύρισαν απεργούς οι δρόμοι και οι πλατείες στις πόλεις όλης της χώρας — Μεγαλειώδης η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα

Πλημ­μύ­ρι­σαν απερ­γούς οι δρό­μοι και οι πλα­τεί­ες στις πόλεις όλης της χώρας. Η μεγα­λύ­τε­ρη απερ­γία των τελευ­ταί­ων χρό­νων. Χιλιά­δες σημαί­ες κυμά­τι­σαν την αξιο­πρέ­πεια και την αντί­θε­ση στα νέα δεσμά που θέλουν να μας βάλουν. Κυρί­αρ­χο το σύν­θη­μα  σε όλη τη χώρα: «Κάτω τα χέρια από το οκτά­ω­ρο, δεν είναι για παζά­ρια και για διάλογο».

Μεγα­λειώ­δης η συγκέ­ντρω­ση του ΠΑΜΕ στην Αθη­νά. Του­λά­χι­στον μία ώρα ο χρό­νος διέ­λευ­σης της πορεί­ας, σε πύκνω­ση, από την κεφα­λή μέχρι τον τελευ­ταίο δια­δη­λω­τή. Εργα­ζό­με­νοι από όλους τους κλά­δους, συντα­ξιού­χοι, φοι­τη­τές και μαθητές.

Και καθώς η πορεία έφτα­νε στο Σύνταγμα:

Καθώς το πλά­τω­μα της Αμα­λί­ας μπρο­στά από τη Βου­λή έχει γεμί­σει ασφυ­κτι­κά, οι απερ­γοί που κατα­λαμ­βά­νουν ακό­μα το μεγα­λύ­τε­ρο μέρος της Πανε­πι­στη­μί­ου, κατε­βαί­νουν την Γεωρ­γί­ου μπρο­στά από τη «Μ. Βρε­τά­νια», και η δια­δή­λω­ση περι­κυ­κλώ­νει το Σύνταγ­μα, μέσω της Φιλελ­λή­νων. Είναι μια συγκλο­νι­στι­κή απερ­για­κή συγκέ­ντρω­ση, από αυτές που είχε να δει η Αθή­να εδώ και πολ­λά χρόνια.

«Είμα­στε εδώ αυτοί που η κυβέρ­νη­ση απο­κα­λεί μειο­ψη­φία. Σε όλους τους δρό­μους σε όλες τις πόλεις. Θα συνε­χί­σου­με μέχρι να πάρουν πίσω το νομο­σχέ­διο — έκτρω­μα, μέχρι να το ακυ­ρώ­σουν. Εμείς με τα χέρια κάτω δε θα μεί­νου­με. Να το ξέρει καλά η κυβέρ­νη­ση. Από εμάς δεν ξεμπερ­δεύ­ουν. Όλοι οι εργα­ζό­με­νοι, τα συν­δι­κά­τα στον αγώ­να μέχρι να πάρουν πίσω το αντερ­γα­τι­κό σκου­πί­δι», ακού­γο­νται από τα μεγά­φω­να στο Σύνταγ­μα έξω από τη Βου­λή, με τους χιλιά­δες δια­δη­λω­τές να φωνά­ζουν συνθήματα.

apergia peiraias poreia athina poreia athina 19 poreia athina 21 poreia athina 22 1 poreia athina 22

Για πρώ­τη φορά μετά από πολ­λά­α­α­α­αα χρό­νια κόσμο είχε και η συγκέ­ντρω­ση των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ. Από την Εμμ. Μπε­νά­κη ο κόσμος μέχρι λίγο μετά την πλα­τεία (στο ύψος του Ταμεί­ου Παρα­κα­τα­θη­κών) Κυρί­ως σχή­μα­τα και ομά­δες της Αρι­στε­ράς ο μεγά­λος όγκος, Λίγος κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑΕ.

Μεγά­λες οι συγκε­ντρώ­σεις του ΠΑΜΕ και στις άλλες πόλεις. Ο Πει­ραιάς έδω­σε απο­φα­σι­στι­κή απά­ντη­ση σε κυβέρ­νη­ση και εφο­πλι­στές. Η προ­σπά­θειά τους για κατα­στο­λή της απερ­γί­ας έπε­σε στο κενό

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο