Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

“Λένε ότι κάποιοι σας υποκινούν για να κάνετε καταλήψεις”

Τα αιτήματα των μαθητών εξέθεσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «ΑΝΤ1» χθες ο Ξάνθος Γερμανάκος μαθητής Λυκείου Περάματος και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθηνών αναφερόμενος στις μαθητικές κινητοποιήσεις.

Επισήμανε ότι οι κινητοποιήσεις αποφασίστηκαν μέσα από συλλογικές δημοκρατικές διαδικασίες στις γενικές συνελεύσεις των μαθητών και σημείωσε ότι τα αιτήματα είναι η μείωση του αριθμού των μαθητών στους 15 ανά τμήμα, η επίταξη δημοσίων κτιρίων για την κατασκευή αιθουσών, η πρόσληψη εκπαιδευτικών αλλά και η πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας φέρνοντας ως παράδειγμα τα σχολεία του Περάματος, όπου σε ένα σχολείο με 400 μαθητές, υπάρχει μία μόνο καθαρίστρια!

Οι μαθητές δεν δέχονται να διακινδυνεύουν τη ζωή τους αλλά και των οικογενειών τους όταν γυρίζουν στο σπίτι τους, από σχολεία όπου δεν εφαρμόζονται ουσιαστικά μέτρα προστασίας επισήμανε χαρακτηριστικά.

***

Σε προηγούμενη παρουσία του σε ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαδάκης ρωτά τον μαθητή Ξάνθο Γερμανάκο, ποιος υποκινεί τις καταλήψεις. Και ο μαθητής απαντά με το αποστομωτικό «Η κυβέρνηση” …