Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Λέσβος: «Στ’ αρχίδια μας αν είσαι γκαστρωμένη, εμείς σε γαμήσαμε;» – Κρεσέντο χολερικού λόγου από όχλο μισανθρώπων (ΒΙΝΤΕΟ)

Όχλος μισανθρώπων ακροδεξιών εμπόδισε την αποβίβαση μεταναστών και προσφύγων στο λιμάνι της Θέρμης από  βάρκα που οδηγήθηκε από σκάφος του Λιμενικού Σώματος εκεί. Στη βάρκα επιβαίνουν περίπου 50 άτομα μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά.

Κάποιοι από τους συγκεντρωμένους προπηλάκισαν την επικεφαλής του γραφείου Λέσβου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες ενώ έχουν προπηλακιστεί και δημοσιογράφοι και φωτογράφοι διεθνών μέσων ενημέρωσης. Επίσης προπηλακίστηκε η δημοτική σύμβουλος Μυτιλήνης επικεφαλής της παράταξης “Λαϊκή Συσπείρωση” η οποία αποπειράθηκε να παρέμβει.

Σοκ προκαλεί το βίντεο που κυκλοφορεί στα social media και καταγράφει το κρεσέντο χολερικού λόγου υπανθρώπων:

“Στα αρχίδια μας που είσαι γκαστρωμένη,εμείς σε γαμήσαμε;”, “Τα σύνορα έκλεισαν, γιατί ήρθατε;… Πίσω στην Τουρκία…”, “να μπούμε σε μία βάρκα να τους τραβήξουμε μέσα”, “στη θάλασσα”.

Λίγοι ευτυχώς δεν μπορούν να προσβάλλουν το νησί και τον αγώνα αξιοπρέπειας και ανθρωπιάς που έδωσαν οι νησιώτες τις προηγούμενες ημέρες.

Ορισμένοι μάλιστα επιτέθηκαν εναντίον ενός Γερμανού δημοσιογράφου του τηλεοπτικού δικτύου ZDF, ο οποίος τραυματίστηκε στο κεφάλι, και μιας Ελληνίδας καμεραμάν ρίχνοντας τα πράγματά τους στη θάλασσα, με τον ΣΚΑΙ να παρουσιάζει το βίντεο της επίθεσης ως “επίθεση σε μέλη ΜΚΟ”.

Ο Γιώργος Χρηστίδης, ανταποκριτής του Spiegel στην Ελλάδα, με σειρά αναρτήσεων στο Twitter κατήγγειλε φραστικές απειλές σε βάρος του τόσο στη Θέρμη όσο και κοντά στο στρατόπεδο συγκέντρωση της Μόριας κάνοντας λόγο για «μια μαύρη μέρα για την Ελλάδα».

Ο δημοσιογράφος τονίζει ότι τα πράγματα έχουν ξεφύγει από τον έλεγχο και χαρακτήρισε δειλούς τους διαδηλωτές στο λιμάνι, που δεν δίνουν νερό ούτε στα μωρά και προσπάθησαν να ρίξουν τον ίδιο στην θάλασσα.

 

 

 

 

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – Εφημερίδα των Συντακτών – lesvonewsnet