Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Λίγη ντροπή! – Σχόλιο του Αλέκου Χατζηκώστα

Η ΦΩΤΟ είναι από left.gr. Με αφορμή τη σημερινή τοποθέτηση του Γ.Γ της Κ.Ε του ΚΚΕ στη Βουλή καταφεύγει σε φθηνό αντικομμουνισμό και κατηγορεί το ΚΚΕ ως «ομοφοβικό» ,ενώ κάνει λόγο και για τα δήθεν «όρια» που έχει η σχέση του ΚΚΕ με τ’ ανθρώπινα δικαιώματα.

Καλό θα ήταν αν είχαν τα «κότσια» (ιδεολογικά-πολιτικά-επιστημονικά) ν’ αντιπαρατεθούν στην ουσία των επιχειρημάτων του ΚΚΕ (που άλλωστε εδώ και χρόνια έχει διατυπώσει αναλυτικά και ξεκάθαρα) συνολικά για το ζήτημα (που θα συγκεκριμενοποιηθούν ακόμη περισσότερο όταν έλθει το Ν.Σ στη Βουλή) και όχι να καταφεύγουν σε φθηνούς αστήριχτους χαρακτηρισμούς.

Και φυσικά να μας εξηγήσουν πώς «η προοδευτικότητα» του ΣΥΡΙΖΑ/ΠΣ για μία ακόμη φορά «ανταμώνει» με τις επιδιώξεις της (αντιλαϊκής-αντιδημοκρατικής, όπως και οι ίδιοι την χαρακτηρίζουν) κυβέρνησης της Ν.Δ και στο ζήτημα αυτό, όπως άλλωστε συμβαίνει και στο πάνω από 50% κοινά ψηφισμένων νόμων από τους δύο (πρόσφατα η επιστολική ψήφος…). “Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλούν για σκοινί”!

Έχουν σημασία επομένως τα όσα δήλωσε ο Δ. Κουτσούμπας στη Βουλή για τις θέσεις του ΚΚΕ που βρίσκονται σε πραγματική αντιπαράθεση με απόψεις τόσο αντιδραστικές, όσο και ανορθολογικές: «…Η ευθύνη σας είναι ακόμα μεγαλύτερη γιατί δώσατε την ευκαιρία να προβάλλονται σκοταδιστικές απόψεις, από διάφορους αντιδραστικούς, ακροδεξιούς για τον θεσμό της οικογένειας που αντιμετωπίζουν τη γυναίκα μόνο ως μηχανή αναπαραγωγής παιδιών. Αλλά και σε διάφορες άλλες ανορθολογικές, αντιεπιστημονικές απόψεις περί “κοινωνικής κατασκευής του φύλου” που φτάνουν να αμφισβητούν ακόμα και την αντικειμενική κοινωνική πραγματικότητα και που οδηγούν ακόμα και σε εμπόριο παιδιών, παραγγελίας παιδιών, ευγονικής στην πράξη, όπως είχε δηλώσει και υπονόησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ…»

 

29 στιγμές, του Αλέκου Χατζηκώστα