Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Λ. Νικολάου-Αλαβάνος: Η λογική του «μικρότερου κακού» άνοιξε το δρόμο στην άνοδο της ακροδεξιάς (VIDEO)

Δεν χρειάζονται οι δημοσκοπήσεις για να καταγραφεί η δυσαρέσκεια στην ελληνική κοινωνία. Οι αρχαιρεσίες στο λαϊκό – εργατικό κίνημα αλλά και στο φοιτητικό, όπου καταποντίζονται ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, αποτελεί μία δημοσκόπηση εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων σημείωσε ο Λευτέρης Νικολάου – Αλαβάνος, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ μιλώντας στην τηλεόραση του «ΑΝΤ1», το πρωί της Τρίτης 27 Σεπτέμβρη, κληθείς να σχολιάσει τις νέες δημοσκοπήσεις.

Η προσμονή που καλλιεργείται ότι από τις εκλογές θα προκύψει μια κυβέρνηση που θα λύσει τα προβλήματα, δεν έχει βάση, υπογράμμισε, υπενθυμίζοντας την ταυτόσημη πολιτική που έχουν ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ σε μία σειρά θέματα τα οποία ψήφισαν από κοινού στη Βουλή, όπως η συνέχιση των φόρων σε καύσιμα και ενέργεια, οι φοροαπαλλαγές και το δωρεάν πετρέλαιο για τους εφοπλιστές, η ιδιωτικοποίηση στα ναυπηγεία Ελευσίνας.

Ερωτηθείς για το σενάριο μίας «προοδευτικής κυβέρνησης» σημείωσε πως αυτό το σενάριο που στηρίζεται στη λογική του «μικρότερου κακού», είναι μία λογική που τελικά αυξάνει τα ποσοστά της ακροδεξιάς, όπως είδαμε και στην Ιταλία με την ανάδειξη ενός ακροδεξιού «φασουλή».

Τα πολιτικά αστικά κόμματα και στη χώρα μας καλλιεργούν αυτή τη λογική σημείωσε, κι επικαλέστηκε το παράδειγμα του ΣΥΡΙΖΑ που ενώ καταδικάζει την «επάρατο δεξιά», ψηφίζει και με τα δύο χέρια, εμβληματικά νομοσχέδια της κυβέρνησης.

Τα παραδείγματα και στη Γαλλία και την Ιταλία, αποδεικνύουν πως η λογική του «μικρότερου κακού» που καλλιεργείται και εφαρμόζεται από τις αστικές πολιτικές δυνάμεις, οδηγούν τελικά στην άνοδο της ακροδεξιάς.

Υπενθύμισε πως η οξυμένη λαϊκή δυσαρέσκεια στην Ιταλία, πριν εγκλωβιστεί στα δίχτυα του ακροδεξιού λαϊκισμού, είχε κατ’ επανάληψη ακουμπήσει πάνω σε νεοφιλελεύθερες και σε σοσιαλδημοκρατικές κυβερνήσεις, ενώ τα αδελφά κόμματα της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ στην Ιταλία, εδώ και χρόνια συγκυβερνούσαν με ακροδεξιά κόμματα και τα έχουν ξεπλύνει επαρκώς.

Το πρόγραμμα της επόμενης κυβέρνησης είναι ήδη φτιαγμένο και αντιλαϊκό, και ο λαός πρέπει στις 9 Νοέμβρη να δώσει την απάντησή του με τη μαζική του συμμετοχή στην απεργία, υπογράμμισε. Ο λαός δεν έχει να περιμένει τίποτα είτε από τον έναν είτε από τον άλλο διαχειριστή, αλλά να εντείνει τον αγώνα του για τα δικαιώματά του, να φέρει στο προσκήνιο τις δικές του ανάγκες. Σε αυτό τον αγώνα το ΚΚΕ θα είναι δίπλα στον λαό, που ξέρει, πως όποτε χαμογέλασε αυτά τα χρόνια, το ΚΚΕ είχε παίξει ρόλο.

Αλήθειες και ψέματα για το λιμό στην Ουκρανία, Νίκος Μόττας