Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Λ. Νικολάου-Αλαβάνος: Ο λαός να επιλέξει το ΚΚΕ ενισχύοντας τη φωνή της διεκδίκησης (VIDEO)

Την ανάγκη ο λαός να επιλέξει το ΚΚΕ ενισχύοντας τη φωνή της διεκδίκησης απέναντι στην επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση, τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Λευτέρης Νικολάου – Αλαβάνος, σε παρεμβάσεις του σε συζήτηση στην ΕΡΤ1 το πρωί του Σαββάτου 8 Απρίλη.

Σχολιάζοντας τη συζήτηση των αστικών κομμάτων περί «ανάπτυξης», ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ σημείωσε ότι πρέπει να είναι ξεκάθαρο ότι η καπιταλιστική ανάπτυξη δεν είναι για όλους, είναι ανάπτυξη για τους επενδυτές και τα μονοπώλια, που ενισχύονται με το Ταμείο Ανάκαμψης, σημαίνει δηλαδή κερδοφορία για λίγους και μιζέρια και ενεργειακή φτώχεια για τους πολλούς.

Επισήμανε πως οποιαδήποτε κι αν είναι η επόμενη κυβέρνηση, θα είναι δεσμευμένη στο Ταμείο Ανάκαμψης, θα είναι δεσμευμένη στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία.

Υπογράμμισε, πως όσο προχωράμε σε αυτές τις ράγες το αποτέλεσμα είναι δεδομένο. «Αυτό που χρειάζεται δεν είναι να αλλάξουμε μηχανοδηγό» είπε, και πρόσθεσε πως αυτό που πρέπει να γίνει είναι να επιλέξει ο λαός το ΚΚΕ, ενισχύοντας τη φωνή της διεκδίκησης απέναντι σε μία κυβέρνηση που θα βάλει τα λαϊκά συμφέροντα στο ζύγι της καπιταλιστικής ανάπτυξης.

Αναφερόμενος στις «συγκλίσεις» των αστικών κομμάτων και στα σενάρια κυβερνητικής συνεργασίας, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ υπενθύμισε το μεγάλο ποσοστό των νομοσχεδίων της ΝΔ που έχουν υπερψηφίσει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τόνισε ότι ισχυρότερο ΚΚΕ σημαίνει μεγαλύτερη δύναμη στο να φέρνει τα λαϊκά προβλήματα και στη Βουλή.