Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μάρτυρας-“κλειδί” επιβεβαιώνει το συμβόλαιο εκτέλεσης του Κ. Βαξεβάνη κατ’ εντολήν Φουρθιώτη

Σύμφωνα με το documentonews.gr, μάρτυρας-“κλειδί” επιβεβαίωσε, με επίσημη κατάθεσή του στις αστυνομικές αρχές, το συμβόλαιο εκτέλεσης κατά του δημοσιογράφου και εκδότη της εφημερίδας «Documento» Κώστα Βαξεβάνη κατ’ εντολή του Μένιου Φουρθιώτη.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα ο μάρτυρας φέρεται να κατέθεσε στο Τμήμα Δίωξης και Εκβιαστών της ΕΛ.ΑΣ τον περασμένο Οκτώβρη. Σύμφωνα με την κατάθεσή του, «στις αρχές Μαρτίου του 2021, 10 με 15 μέρες πριν από τους πυροβολισμούς στο σπίτι του Μένιου Φουρθιώτη», συνάντησε τυχαία στον Πειραιά ένα πρόσωπο το οποίο απασχολείται ως οδηγός ταξί.

Το πρόσωπο αυτό φέρεται σύμφωνα με το μάρτυρα να του είπε ότι είχε συναντηθεί με τον Φουρθιώτη έξω από το σπίτι του στο Διόνυσο και «του πρότεινε (ο Φουρθιώτης) να πάει να πυροβολήσει το σπίτι του έναντι χρηματικής αμοιβής προκειμένου να πάρει πίσω την αστυνομική του προστασία».

Εκείνες τις ημέρες πράγματι η ΕΛ.ΑΣ είχε αφαιρέσει την αστυνομική φρουρά από τον παρουσιαστή έπειτα από το σάλο που είχε ξεσπάσει μετά από δημοσιεύματα της εφημερίδας.

Επιπλέον, ο «ταξιτζής» φέρεται να είπε στο μάρτυρα ότι «ο Φουρθιώτης του πρότεινε να βγάλει από τη μέση το Βαξεβάνη και ένα ακόμη δημοσιογράφο με αλβανικό όνομα». Ο μάρτυρας κατέθεσε στους αστυνομικούς πως είπε στον «ταξιτζή» να «μην κάνει τίποτα παράνομο γιατί θα μπλέξει». Σύμφωνα με τον μάρτυρα ο ταξιτζής, συμφώνησε.

che guevara 008