Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ωμή παραδοχή Πλεύρη: «Δεν έχουμε κομμουνισμό — Η Υγεία είναι εμπόρευμα»

«Δεν έχου­με κομ­μου­νι­σμό, ό,τι επι­τάσ­σε­ται πλη­ρώ­νε­ται», επα­νέ­λα­βε από τη Βου­λή ο υπουρ­γός Υγεί­ας Θάνος Πλεύ­ρης για να κατα­δεί­ξει αφ’ ενός μεν ότι στον καπι­τα­λι­σμό η Υγεία είναι εμπό­ρευ­μα και ο ασθε­νής κόστος και αφ’ ετέ­ρου δε πως η «επί­τα­ξη» κλι­νών του ιδιω­τι­κού τομέα γίνε­ται με το αζη­μί­ω­το προς τους κλι­νι­κάρ­χες που και σε συν­θή­κες παν­δη­μί­ας θησαυρίζουν.

Σε ό,τι αφο­ρά την κατη­γο­ρία από την ηγε­σία της ΠΟΕΔΗΝ για κενές κλί­νες ΜΕΘ που κρα­τού­νται ενώ υπάρ­χουν ασθε­νείς που τις έχουν ανά­γκη, ο Θ. Πλεύ­ρης ανέ­φε­ρε ότι δεν συμ­βαί­νει κάτι τέτοιο, ότι είναι ψευ­δής η κατη­γο­ρία και πως κατέ­θε­σε μηνυ­τή­ρια ανα­φο­ρά στη Δικαιοσύνη.

Απα­ντώ­ντας στο ερώ­τη­μα πώς μπο­ρεί να υπάρ­χει κενή κλί­νη ΜΕΘ ενώ υπάρ­χουν δια­σω­λη­νω­μέ­νοι εκτός ΜΕΘ, ισχυ­ρί­στη­κε ότι μπο­ρεί να συμ­βαί­νει διό­τι όταν μια κλί­νη ΜΕΘ αδειά­σει χρειά­ζε­ται ένα χρο­νι­κό διά­στη­μα για να μπει άλλος ασθε­νείς, πως ένας ασθε­νής εκτός ΜΕΘ να μην πρέ­πει να μετα­φερ­θεί για ιατρι­κούς λογούς, μπο­ρεί το νοσο­κο­μείο να μην έχει την αντί­στοι­χη κλι­νι­κή για υπο­στή­ρι­ξη και διό­τι μπο­ρεί να είναι μεγά­λη η χιλιο­με­τρι­κή από­στα­ση λέγο­ντας ότι δεν μπο­ρεί να μετα­φερ­θεί ασθε­νής από τη Θεσ­σα­λο­νί­κη στην Κρήτη.

Ωστό­σο, από τα λεγό­με­να του υπουρ­γού Υγεί­ας προ­κύ­πτει η ανά­γκη ενί­σχυ­σης του δημό­σιου συστή­μα­τος Υγεί­ας, η ανά­πτυ­ξη όσων ΜΕΘ έχει ανά­γκη η χώρα και η εδώ και τώρα επί­τα­ξη του ιδιω­τι­κού τομέα χωρίς παζά­ρια και δωράκια.

902.gr

Αν είχα­με κομ­μου­νι­σμό στην Ελλά­δα, κύριε Γεωργιάδη…

che guevara 008

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο