Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μάρτυρας-“κλειδί” επιβεβαιώνει το συμβόλαιο εκτέλεσης του Κ. Βαξεβάνη κατ’ εντολήν Φουρθιώτη

Σύμ­φω­να με το documentonews.gr, μάρτυρας-“κλειδί” επι­βε­βαί­ω­σε, με επί­ση­μη κατά­θε­σή του στις αστυ­νο­μι­κές αρχές, το συμ­βό­λαιο εκτέ­λε­σης κατά του δημο­σιο­γρά­φου και εκδό­τη της εφη­με­ρί­δας «Documento» Κώστα Βαξε­βά­νη κατ’ εντο­λή του Μένιου Φουρθιώτη.

Όπως ανα­φέ­ρει το δημο­σί­ευ­μα ο μάρ­τυ­ρας φέρε­ται να κατέ­θε­σε στο Τμή­μα Δίω­ξης και Εκβια­στών της ΕΛ.ΑΣ τον περα­σμέ­νο Οκτώ­βρη. Σύμ­φω­να με την κατά­θε­σή του, «στις αρχές Μαρ­τί­ου του 2021, 10 με 15 μέρες πριν από τους πυρο­βο­λι­σμούς στο σπί­τι του Μένιου Φουρ­θιώ­τη», συνά­ντη­σε τυχαία στον Πει­ραιά ένα πρό­σω­πο το οποίο απα­σχο­λεί­ται ως οδη­γός ταξί.

Το πρό­σω­πο αυτό φέρε­ται σύμ­φω­να με το μάρ­τυ­ρα να του είπε ότι είχε συνα­ντη­θεί με τον Φουρ­θιώ­τη έξω από το σπί­τι του στο Διό­νυ­σο και «του πρό­τει­νε (ο Φουρ­θιώ­της) να πάει να πυρο­βο­λή­σει το σπί­τι του ένα­ντι χρη­μα­τι­κής αμοι­βής προ­κει­μέ­νου να πάρει πίσω την αστυ­νο­μι­κή του προστασία».

Εκεί­νες τις ημέ­ρες πράγ­μα­τι η ΕΛ.ΑΣ είχε αφαι­ρέ­σει την αστυ­νο­μι­κή φρου­ρά από τον παρου­σια­στή έπει­τα από το σάλο που είχε ξεσπά­σει μετά από δημο­σιεύ­μα­τα της εφημερίδας.

Επι­πλέ­ον, ο «ταξι­τζής» φέρε­ται να είπε στο μάρ­τυ­ρα ότι «ο Φουρ­θιώ­της του πρό­τει­νε να βγά­λει από τη μέση το Βαξε­βά­νη και ένα ακό­μη δημο­σιο­γρά­φο με αλβα­νι­κό όνο­μα». Ο μάρ­τυ­ρας κατέ­θε­σε στους αστυ­νο­μι­κούς πως είπε στον «ταξι­τζή» να «μην κάνει τίπο­τα παρά­νο­μο για­τί θα μπλέ­ξει». Σύμ­φω­να με τον μάρ­τυ­ρα ο ταξι­τζής, συμφώνησε.

che guevara 008

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο