Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μετά από μια on air σύγκρουση Κασσελάκη – Γεροβασίλη, το Συνέδριο αποφάσισε όχι εκλογές

Μετά την on air χαμό στις ομιλίες Κασσελάκη – Γεροβασίλη και τη σύγκρουση των δύο υποψηφίων για την προεδρία, εκλογές… δεν θα διεξαχθούν στον ΣΥΡΙΖΑ. Η πρόταση Φάμελλο – Παππά και άλλων πέρασε δια ανατάσεως χειρός από το συνέδριο και συνεπώς δεν προχωράει η διαδικασία, όμως το χάσμα μεταξύ των αντίπαλων στρατοπέδων βάθυνε.

Μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος ο Στέφανος Κασσελάκης σχολίασε «οι μάσκες έπεσαν, δεν γίνονται εκλογές, προχωράμε». Μα δήλωση που δείχνει το κλίμα της τελευταίας ημέρας του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ και το βαθύ διχασμό που πλέον επήλθε και προμηνύει τα επόμενα επεισόδια στη διαρκή κατρακύλα του.

Η εμπρηστική τοποθέτηση Κασσελάκη στη σημερινή ομιλά του στο Συνέδριο με την οποία έριξε την ευθύνη για την κρίση στον πρώην πρωθυπουργό, στην Ολγα Γεροβασίλη και στα στελέχη που του ασκούν κριτική, σηματοδοτεί την αρχή της νέας διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ η οποία είναι πλέον θέμα χρόνου. Όσο η σοσιαλδημοκρατία δε βρίσκει αφήγημα ικανό να εγκλωβίσει εντός των τειχών του συστήματος λαϊκά στρώματα ο εκφυλισμός του ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίζεται με νέα επεισόδια.

Αξιοσημείωτο όσον αφορά την απόφαση του Συνεδρίου είναι η «απαξίωση» (ήττα;) του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος πρότεινε τις εκλογές ως διέξοδο της κρίσης.

 

Το “έπος” του Γουέμπλεϊ, αφηγείται ο Αριστείδης Καμάρας