Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μηνύματα για το 2020: Ένταση της αντιλαϊκής πολιτικής με «ΝΑΤΟική ομοψυχία»

Στην επιτάχυνση του αντιλαϊκού έργου και το 2020 και στην υποταγή του λαού στα συμφέροντα των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, αναφέρεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο μήνυμά του για το νέο έτος.

.jpg

«Υποδεχόμαστε το 2020 με 32 ήδη ψηφισμένους νόμους, που εκσυγχρονίζουν την οικονομία και την κοινωνία», ισχυρίζεται ο πρωθυπουργός και προσθέτει ότι η νέα χρονιά πρέπει να είναι χρονιά «ακόμη τολμηρότερου έργου», μιας και ήδη έχει στα σκαριά νομοσχέδια για τον περιορισμό των διαδηλώσεων και για το Ασφαλιστικό. Παράλληλα, επιμένει στην καλλιέργεια κλίματος εφησυχασμού στο λαό για τις επικίνδυνες εξελίξεις στην περιοχή, εμφανίζοντας ΗΠΑ και ΕΕ σαν εγγυητές των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας. Υποστηρίζει ότι «οι γεωπολιτικές προκλήσεις δεν μας φοβίζουν. Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας. Έχουμε ισχυρούς συμμάχους».

«Η συγκυρία επιτάσσει να οικοδομήσουμε μια ρεαλιστική Εθνική Στρατηγική», αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Αναφέρει ακόμα πως «η Ελλάδα ήταν, είναι και θα παραμείνει αναπόσπαστο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και υποδειγματική Σύμμαχος στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ».

ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ logo

Στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας υπενθυμίζει πως η κυβέρνησή του αναβάθμισε τις σχέσεις με τις ΗΠΑ, λέγοντας πως «τα τελευταία χρόνια, η Ελλάδα αναβάθμισε το γεωπολιτικό της ρόλο» και αναφέρει πως «η Τουρκική προκλητικότητα σήμερα, πρέπει να αντιμετωπιστεί με ενότητα, αποφασιστικότητα και εθνική στρατηγική».

ΚΙΝΑΛ μπαλαντέρ ΝΔ ΣΥΡΙΖΑ

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά αναφέρει πως «τη δεκαετία που ξεκινά, οι Έλληνες ενωμένοι μπορούμε να κάνουμε την Ελλάδα και τη ζωή μας καλύτερη». Ο πρόεδρος του ΜΕΡΑ25 Γ. Βαρουφάκης εύχεται «να ρίξουμε μαύρη πέτρα στη δεκαετία της βαρβαρότητας» και ο πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης» Κ. Βελόπουλος επαναλαμβάνει τα περί ενότητας με αφορμή τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Καλή χρονιά