Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μη χάσετε το Ριζοσπάστη του Σ/Κ 9-10 Μάη!

✔️   Σε μια μοναδική επετειακή έκδοση ο «Ριζοσπάστης» αυτού του Σαββατοκύριακου


9 Μάη 1945, Μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών

Οι λαοί γιορτάζουν τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, τη συντριβή του φασισμού και του ναζισμού.
Η μεγάλη νίκη των λαών κατά του φασιστικού – ιμπεριαλιστικού άξονα Γερμανίας – Ιταλίας – Ιαπωνίας και των συμμάχων τους επιβλήθηκε κάτω από τον καθοριστικό ρόλο της Σοβιετικής Ενωσης, με τις αμέτρητες θυσίες, τα περισσότερα από 20 εκατομμύρια νεκρούς της, των κομμουνιστών και αντιστασιακών σε όλο τον κόσμο, σε όλα τα πεδία των μαχών μέσα στη Σοβιετική Ένωση και σε σειρά χωρών της καπιταλιστικής Ευρώπης.

9 MAH 45

Ο λαός μας τιμάει όλους όσοι αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν.

Τιμάει τους χιλιάδες αξιωματικούς, υπαξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων που πολέμησαν, μέσα από τον ΕΛΑΣ, τους ναζιστές Γερμανούς, τους φασίστες Ιταλούς, Βούλγαρους κατακτητές και τους συνεργάτες των Γερμανών κατακτητών, τους ταγματασφαλίτες, προγόνους των χρυσαυγιτών, και τους Αγγλοαμερικανούς ιμπεριαλιστές.

Την 9η Μάη η ιμπεριαλιστική ΕΕ την ανακήρυξε «Μέρα της Ευρώπης», με σκοπό την παραχάραξη της Ιστορίας. Ταυτόχρονα, προωθεί τον αντικομμουνισμό, την ταύτιση του κομμουνισμού με τον φασισμό. Στο παιχνίδι της παραχάραξης συμμετέχει και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, καθώς συγχέει σκόπιμα και ανιστόρητα την επέτειο της Αντιφασιστικής Νίκης με τη «Μέρα της ΕΕ».

75 χρόνια από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, που ήταν αποτέλεσμα της μεγάλης όξυνσης των ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων και ανταγωνισμών ανάμεσα στα καπιταλιστικά κράτη, οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί οξύνονται η κυβέρνηση ΝΔ στα χνάρια του ΣΥΡΙΖΑ προωθεί την ενίσχυση της παρουσίας του συνδικάτου πολέμου, των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στη χώρα μας και εμπλέκει το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, που τίποτε καλό δεν προοιωνίζονται για τα λαϊκά συμφέροντα.

Το ΚΚΕ με συνέπεια αγωνίζεται ενάντια στην παρουσία των ΗΠΑ στη χώρα μας, για την αποχώρηση από το ΝΑΤΟ, την ΕΕ. Να κλείσουν τώρα όλες οι βάσεις στη χώρα μας.