Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μπάιντεν-Λούλα: Συγχαρητήρια και δεσμεύσεις για… συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών

Από τους πρώτους που έσπευσαν να συγχαρούν το νεοεκλεγέντα Βραζιλιάνο πρόεδρο Λούλα ντα Σίλβα ήταν ο Τζο Μπάιντεν, ο οποίος σημείωσε ότι «αδημονεί να συνεργαστεί μαζί του και να συνεχίσουν την συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν έμεινε στο συγχαρητήριο τηλεγράφημα, αλλά τη Δευτέρα οι δύο άνδρες συνομίλησαν και τηλεφωνικά. Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου του Λευκού Οίκου, ο σοσιαλδημοκράτης Λούλα και ο Μπάιντεν «συζήτησαν για τους ισχυρούς δεσμούς φιλίας μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Βραζιλίας, δεσμευόμενοι να συνεχίσουν να εργάζονται από κοινού προκειμένου να αντιμετωπίσουν κοινές προκλήσεις».

Αντίστοιχο ζήλο να συνεργαστούν με τον Λούλα ντα Σίλβα έδειξαν και οι ηγέτες της Ε.Ε., όπως ο Μακρόν και η Ούρσουλα Φον ντεν Λάιεν, αλλά και ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Κατά τα λοιπά ο πολυδιαφημισμένος σοσιαλδημοκράτης Λούλα θα… «εξανθρωπίσει» την καπιταλιστική βαρβαρότητα την οποία (και με δική του ευθύνη) βιώνει εδώ και δεκαετίες η εργατική τάξη και ο λαός της Βραζιλίας…

Εκλογές στη Βραζιλία: Η αμαρτωλή σοσιαλδημοκρατία επιστρέφει — Του Νίκου Μόττα

«Ναι, αλλά ο Στάλιν…», του Νίκου Μόττα