Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μόνο 87 ενεργά κρούσματα Covid-19 στο Βιετνάμ

Από τα 1.194 κρούσματα Covid-19 που αναφέρθηκαν στο Βιετνάμ από την αρχή της πανδημίας στις αρχές του έτους, μόνο 87 εξακολουθούν να νοσηλεύονται, όπως ανέφερε εκπρόσωπος της αρμόδιας επιτροπής για τον περιορισμό της.Covid 19 Vietnam total

Διευκρίνισε ότι «μεταξύ των ασθενών που εξακολουθούν να λαμβάνουν θεραπεία, κανένας δεν κινδυνεύει να πεθάνει και 17 είναι αρνητικοί στις δύο και στις τρεις καθιερωμένες εξετάσεις για SARSCoV-2».

Επιπλέον, η χώρα κλείνει  μήνα χωρίς αυτόχθονες λοιμώξεις και 27 μέρες χωρίς αύξηση του αριθμού των θανάτων (35 συνολικά), μετά από τους συνεχείς ελέγχους του δεύτερου κύματος.

Εν τω μεταξύ, περίπου 16 χιλιάδες άτομα βρίσκονται σε καραντίνα σε νοσοκομεία, εξειδικευμένα κέντρα ή στο σπίτι, οι περισσότεροι βιετναμέζοι υπήκοοι που επέστρεψαν από άλλες χώρες.

Vietnam Covid 19 Oct 10

Βασικά στατιστικά στοιχεία για την ασθένεια, ιδιαίτερα η μείωση των κοινοτικών λοιμώξεων, επιβεβαιώνουν ότι το ξέσπασμα της 25ης Ιουλίου στην κεντρική πόλη Da Nang είναι υπό έλεγχο.

Κατά συνέπεια, η χώρα εισέρχεται σε μια φάση «νέας ομαλότητας» που περνά από την προοδευτική χαλάρωση των μέτρων περιορισμού και την αναβίωση των οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων.

Περισσότερα αναλυτικά στοιχεία |>εδώ<|

  • Η ΛΔ του Βιετνάμ έχει πληθυσμό 96.179.000 κατοίκους (πυκνότητα πληθυσμού σχεδόν τετραπλάσια από την Ελλάδα) και η πρωτεύουσα Χο Τσι Μιν (πρώην Σαϊγκόν) 6.650.942
  • Δείτε τα παρακάτω 2 video, χαρακτηριστικά του τρόπου αντιμετώπισης της πανδημίας, σε μια «φτωχή» – «τριτοκοσμική» χώρα, όπου  το πάνω χέρι έχει ο λαός και όχι οι πολυεθνικές