Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Νέα Ιωνία: Γκότσης, Μανούρης, Θωμαΐδου στηρίζουν τα σχέδια Εκκλησίας – κεφαλαίου (ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ με τον Κ. Κατιμερτζόγλου)

Με τον επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, υποψήφιο δήμαρχο  Νέας Ιωνίας Κώστα Κατιμερτζόγλου, συζητήσαμε στην εκπομπή Ατέχνως της ΕΡΤopen (13/1/2019) για το σχέδιο «αξιοποίησης» οικοπέδου χαρακτηρισμένου ως ελεύθερου χώρου (ΟΤ445) από την Εκκλησία και το κεφάλαιο με τη σύμπραξη Δημοτική αρχής Νέας Ιωνίας και αντιπολίτευσης.

Ένα θέμα που μοιάζει να είναι τοπικού ενδιαφέροντος και αφορά την αξιοποίηση ενός χώρου, μα στην ουσία του έχει την αντίληψη που θέλει την τοπική διοίκηση αρρωγό των επιχειρηματικών συμφερόντων, με κριτήριο το κέρδος τους σε βάρος των λαϊκών αναγκών. Ταυτόχρονα αναδεικνύονται και οι προθέσεις της εκκλησίας στην εκμετάλλευση δημόσιων «φιλέτων» σε συνεργασία με το ιδιωτικό κεφάλαιο. Μην ξεχνάμε ότι με την πρόσφατη συμφωνία Αλ. Τσίπρα – Αρχιεπισκόπου ανοίγει ο δρόμος για εκτεταμένη επιχειρηματική εκμετάλλευση δημόσιων εκτάσεων – φιλέτων.

Ο κ. Κατιμερτζόγλου μας περιέγραψε πώς πέρασε ο χώρος στην Εκκλησία (και όχι στο δήμο), τη σύμπραξη συμφερόντων στην εκμετάλλευσή του, τι σχεδιάζεται στο χώρο,  και τη στάση των δημοτικών παρατάξεων στο θέμα.

Όπως είπε ο κ. Κατιμερτζόγλου, τη στιγμή που λείπουν σχολεία και νηπιαγωγεία η δημοτική αρχή, όπως και οι παλαιότερες, παραχωρούν οικόπεδα ή δεν τα διεκδικούν.

Το έργο που σχεδιάζεται από την Εκκλησία στο ΟΤ445 δεν έχει καμία σχέση ούτε με τις ανάγκες του του λαού, ούτε με το θρησκευτικό πιστεύω και τη θρησκευτική συνείδηση των κατοίκων της περιοχής, αλλά με τα επιχειρηματικά συμφέροντα: Ιδρυμα Λάτση, Ίδρυμα Νιάρχου, εφοπλιστής Μαρτίνος, ενώ αναμένεται απάντηση από την ΤΙΤΑΝ και την Εθνική Τράπεζα.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η Περιφέρεια, η κ. Δούρου που σε άλλες περιπτώσεις …δυσκολεύεται να εξασφαλίσει χρηματοδότηση για έργα αναγκαία, στη συγκεκριμένη το χρηματοδοτούν με 5.000.000 ευρώ.

Εκκλησία και κεφάλαιο επενδύουν – Δημοτική αρχή Νέας Ιωνίας και αντιπολίτευση συναινούν