Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δ. Ακτύπης (μέλος ΟΛΜΕ): Όταν θέλουν να περάσουν αντιλαϊκά μέτρα είναι αδίστακτοι (ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ)

Για την άγρια κατα­στο­λή της  Παρα­σκευ­ής 11 Ιανουα­ρί­ου σε βάρος των εκπαι­δευ­τι­κών που ζητού­σαν μόνι­μη και στα­θε­ρή εργα­σία μιλή­σα­με στην εκπο­μπή Ατέ­χνως της ΕΡΤopen με το μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ Δημή­τρη Ακτύ­πη.  Όπως μας είπε, η κυβέρ­νη­ση επι­φύ­λα­ξε στην ειρη­νι­κή δια­μαρ­τυ­ρία τους  μια βάρ­βα­ρη, ανε­λέ­η­τη επί­θε­ση με τυφλά χτυ­πή­μα­τα, δολο­φο­νι­κά χτυ­πή­μα­τα. Όπως χαρα­κτη­ρι­στι­κά είπε, δακρυ­γό­να έπε­φταν μέσα στο πλή­θος των εκπαι­δευ­τι­κών, ένα από αυτά τραυ­μά­τι­σε την εκπαι­δευ­τι­κό Θεο­δώ­ρα Δρι­μά­λα. Τερά­στιες είναι οι πολι­τι­κές ευθύ­νες της κυβέρ­νη­σης για αυτή την επί­θε­ση που δεν ξεπλέ­νο­νται με τις δηλώ­σεις συμπά­θειας των υπουργών.Μια κυέρ­νη­ση που μαζί με τα ψέμα­τα και την κοροϊ­δία χρη­σι­μο­ποιεί και την κατα­στο­λή για να περά­σει βάρ­βα­ρα αντι­λαϊ­κά μέτρα. Δεν είναι η πρώ­τη φορά που το κάνει σε κινη­το­ποί­η­ση. Όταν θέλουν να περά­σουν αντι­λαϊ­κά μέτρα είναι αδίστακτοι.

Οι εκπαι­δευ­τι­κοί, όπως είπε ο κ. Ακτύ­πης, είναι δια­μαρ­τύ­ρο­νταν ενά­ντια στο νομο­σχέ­διο της κυβέρ­νη­σης για το νέο σύστη­μα προ­σλή­ψε­ων — διο­ρι­σμών, που συζη­τεί­ται αυτές τις μέρες στη Βου­λή και, όπως λέει, απο­τε­λεί προ­α­ναγ­γε­λία απο­λύ­σε­ων χιλιά­δων ανα­πλη­ρω­τών μέσα από τα κρι­τή­ρια που θεσπί­ζο­νται. Όπως λέει ο κ. Ακτύ­πης το νομο­σχέ­διο πετά στα σκου­πί­δια την προ­ϋ­πη­ρε­σία χιλιά­δες εκπαι­δευ­τι­κών, απα­ξιώ­νει το πτυ­χίο και θεσμο­θε­τεί το κυνή­γι πιστο­ποι­ή­σε­ων, μετα­πτυ­χια­κών κλπ για όσους έχουν την οικο­νο­μι­κή δυνα­τό­τη­τα να το κάνουν. Και δε λύνει το πρό­βλη­μα το πρό­βλη­μα των σχο­λεί­ων έχουν έχουν τρο­με­ρές ελλεί­ψεις. Με τα στοι­χεία του υπουρ­γεί­ου αυτή τη στιγ­μή δου­λεύ­ουν στα σχο­λεία 25.000 συμ­βα­σιού­χοι για να μπο­ρέ­σουν να λει­τουρ­γή­σουν. Και αυτοί που διεκ­δι­κού­με είναι αυτοί οι συνά­δελ­φοι να έχουν μόνι­μη δουλειά.

Δια­φο­ρε­τι­κές οι προ­τε­ραιό­τη­τες τους. Όταν πρό­κει­ται για διο­ρι­σμούς που έχουν να γίνουν του­λά­χι­στον 10 χρό­νια, βάζουν ζήτη­μα δημο­σιο­νο­μι­κών περιο­ρι­σμών και επι­κα­λού­νται τους θεσμούς, ενώ απλό­χε­ρα δίνουν παρο­χές στο κεφά­λαιο και και για τις ΝΑΤΟϊ­κές ιμπε­ρια­λι­στι­κές ανά­γκες για να ματο­κυ­λούν τους λαούς. Γι’ αυτό το λόγο δεν ικα­νο­ποιού­νται οι ανά­γκες των εργα­ζο­μέ­νων που ζητούν το αυτο­νό­η­το, να έχουν μόνι­μη και στα­θε­ρή δου­λειά. Όμως αυτή η κατά­στα­ση σχε­τί­ζε­ται και με τις μορ­φω­τι­κές ανά­γκες της οικογένειας.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο