Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Νέες κινητοποιήσεις Ρομα που «βράζουν» από οργή για το θάνατο του 18χρονου και την προκλητική απόφαση της Δικαιοσύνης

«Βράζουν» οι κοινότητες Ρομά από οργή τους για τον άδικο θάνατο του 18χρονου Νίκου από αστυνομικά πυρά και την απόφαση της Δικαιοσύνης να αφήσει ελεύθερους και χωρίς περιοριστικούς όρους τους επτά αστυνομικούς, οι οποίοι κατηγορούνται για κακούργημα. Η μία κινητοποίηση διαδέχεται την άλλη, με σύνθημα «Δικαιοσύνη».

Το βράδυ της Πέμπτης δεκάδες άτομα πραγματοποίησαν συγκέντρωση στα Άνω Λιόσια με την κυκλοφορία να διακόπτεται για λίγη ώρα στη λεωφόρο ΝΑΤΟ. Μετά τις 10 το βράδυ η λεωφόρος ΝΑΤΟ έκλεισε στο ύψος του ΧΥΤΑ.

Κλειστός είναι ο αυτοκινητόδρομος Πατρών – Κορίνθου, στο ύψος της Ροδοδάφνης του Αιγίου, λόγω της συγκέντρωσης διαδηλωτών, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τον θάνατο του 18χρονου. Στο σημείο βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις και οχήματα της Πυροσβεστικής, ενώ γίνεται εκτροπή της κυκλοφορίας.

Επίσης, κλειστή παραμένει η εθνική οδός Πατρών – Πύργου, στο ύψος της περιοχής Σαγέικα της Αχαΐας, την οποία έχουν αποκλείσει διαδηλωτές, όπως και στην περιοχή των Βραχνεΐκων.

Στην περιοχή παραμένουν αστυνομικές δυνάμεις, ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται από παρακαμπτήριους οδούς.

Σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, ανάλογη συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε απόψε στην εθνική οδό Άργους – Ναυπλίου, στο ύψος της Νέας Κίου, όπου οι διαδηλωτές άναψαν φωτιές στο οδόστρωμα.

Επίσης, κινητοποιήσεις υπάρχουν στην εθνική οδό Πατρών – Πύργου, στους κόμβους της Γαστούνης και του Λευκοχωρίου στην Ηλεία.

Είχε προηγηθεί, το μεσημέρι, ακόμη μια διαμαρτυρία στην Εθνική Οδό Αθηνών-Πατρών, στο ύψος του Ζευγολατιού.

vivlio mpelogiannis