Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ σε ευθυγράμμιση με την πολιτική της ΕΕ για υγεία – εμπόρευμα (VIDEO)

Η Υγεία δεν μπορεί να είναι εμπόρευμα, η πανδημία ανέδειξε σε όλη της την έκταση και στη χώρα μας και στις άλλες καπιταλιστικές οικονομίες, τη βαθιά αντιλαϊκότητα, την αναποτελεσματικότητα και χρεωκοπία των κατ’ όνομα δημόσιων συστημάτων υγείας, αφού στην πραγματικότητα είναι όλα εμπορευματοποιημένα.

Αυτό επισήμανε ο Γιώργος Λαμπρούλης βουλευτής του ΚΚΕ μιλώντας σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής και στη συζήτηση της Επίκαιρης Επερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ προς την κυβέρνηση για τους θανάτους των διασωληνωμένων εκτός ΜΕΘ.

Ο Γ. Λαμπρούλης επισήμανε ότι ο λαός μας, όπως και οι άλλοι λαοί έμειναν απροστάτευτοι γιατί όλα τα συστήματα υγείας οικοδομούνται πάνω στους νόμους της αγοράς και της θεωρίας κόστους – οφέλους.

Η πανδημία βρήκε το δημόσιο σύστημα υγείας με μία σειρά προβλήματα και τραγικές ελλείψεις λόγω της διαχρονικής υποχρηματοδότησης και απαξίωσής του προς όφελος του ιδιωτικού κεφαλαίου.

Σημείωσε πως η κυβέρνηση με την πολιτική της ευνόησε τον ιδιωτικό τομέα ενώ μεγάλοι εργασιακοί χώροι και μέσα μεταφοράς έγιναν χώροι υπερμετάδοσης γιατί δεν ελήφθησαν τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα. Μάλιστα, η κυβέρνηση έφθασε στο σημείο, να ανακηρύξει ένα σημαντικό όπλο κατά της πανδημίας, ως ατομική ευθύνη χωρίς την απαραίτητη αντίστοιχη κρατική στήριξη ενώ οι παλινωδίες και αντιφάσεις της κυβέρνησης, έδωσαν χώρο σε σκοταδιστικές αντιλήψεις.

Οσον αφορά τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, ο Γ. Λαμπρούλης επισήμανε ότι ο λαός δεν έχει να περιμένει τίποτα θετικό, αφού ως κυβέρνηση υπηρέτησε την πολιτική που αντιμετωπίζει την υγεία ως εμπόρευμα. Θύμισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έτρεχε να υποβάλλει τα σέβη του στους επιχειρηματικούς ομίλους παρά τις κορώνες για το δημόσιο σύστημα υγείας ενώ έκανε λόγο «για επίταξη του ιδιωτικού τομέα αλλά σε λογικές τιμές» και «μέτρα ενίσχυσης του δημόσιου τομέα, αλλά πάντα κοστολογημένα».

Χαρακτήρισε απατηλή την υπόσχεση του ΣΥΡΙΖΑ για ενίσχυση της δημόσιας υγείας, η οποία είναι εκ των πραγμάτων είναι ναρκοθετημένη αφού ευθυγραμμίζεται με την στρατηγική της ΕΕ για περικοπές στις δαπάνες της υγείας και λειτουργία με βάση τα κριτήρια της αγοράς.

Σημείωσε πως «αποδεικνύεται η ταύτιση ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ, παρά τις κοκορομαχίες τους δεν μπορούν να κρύψουν τη σύμπλευσή τους σε όλα τα μέτωπα, όχι μόνο στην Υγεία. «Καθημερινά διαγκωνίζεστε μεταξύ σας για το ποιος έδωσε περισσότερες φοροαπαλλαγές στο κεφάλαιο, τζάμπα εργασία στους εργοδότες, ποιος εξυπηρετεί καλύτερα την Ευρωενωσιακή πολιτική» σημείωσε χαρακτηριστικά και θύμισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έβαλε “το χεράκι του” στην ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ ενώ συμφωνεί με τη στρατηγική της ΕΕ για την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας και την περίφημη “πράσινη μετάβαση”.

Ο Γ. Λαμπρούλης σημείωσε πως ο λαός και οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να επιδείξουν κανέναν εφησυχασμό, καθώς η κατάσταση θα επιδεινωθεί από τα σχέδια της κυβέρνησης για το λεγόμενο «νέο ΕΣΥ» που περιλαμβάνει νέο κύκλο καταργήσεων νοσοκομείων και κλινικών, Συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, λειτουργία των νοσοκομείων με ιδιωτικο-οικονομικά κριτήρια σε βάρος εργαζομένων και ασθενών.

Αλλά και οι υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, συνέχισε, «για μία προοδευτική διακυβέρνηση με δήθεν φιλολαϊκό πρόσημο αποτελεί παγίδα ενσωμάτωσης του εργατικού – λαϊκού κινήματος, στα σχέδια της κυβερνητικής εναλλαγής, που θα συνεχίσει το αντιλαϊκό έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων».

Οι εξελίξεις στην υγεία επιβεβαιώνουν ότι για τον λαό, υπάρχουν δύο δρόμοι ανάπτυξης: είτε της υγείας που θα ικανοποιεί τις λαϊκές ανάγκες είτε της υγείας – εμπόρευμα που θα υπηρετεί τα κέρδη των επιχειρηματιών.

902.gr

«Τσε Γκεβάρα, πρεσβευτής της Επανάστασης», του Νίκου Μόττα