Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Νοσοκομείο Ευαγγελισμός: Προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων με «όχημα» το εμβόλιο

Με προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία κυβέρνηση και Διοικήσεις ετοιμάζουν το έδαφος για την αναστολή συμβάσεων του προσωπικού που δεν έχει εμβολιαστεί από την 1η Σεπτέμβρη.

Με έγγραφο της η Διοίκηση του νοσοκομείου “Ευαγγελισμός” ενημερώνει τους διευθυντές πως «κάνεις ανεμβολίαστος δεν θα συμπεριλαμβάνεται στο πρόγραμμα εφημεριών και βαρδιών» του Σεπτέμβρη καθώς τίθεται «αυτόματα» (!) σε αναστολή καθηκόντων. Ακόμα και με τις τυπικές προβλέψεις του νόμου, κανένας εργαζόμενος δεν μπορεί να πεταχτεί εκτός δουλειάς “αυτόματα”, χωρίς να εκδοθεί και να του επιδοθεί η διοικητική πράξη αναστολής που αφορά ατομικά τον ίδιο.

Παράλληλα οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα δέχονται επίσης τρομοκρατία και απειλές, εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστος, ότι θα βγουν σε αναστολή εφόσον δεν καταθέσουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού.

gn eyaggelismos eggrafo

Με τον παραπάνω τρόπο η Διοίκηση προσπαθεί να παρακάμψει το εμπόδιο που θέτει στην εφαρμογή του μέτρου το μεγάλο ποσοστό εργαζομένων που δεν έχει καταθέσει – επιδείξει το σχετικό πιστοποιητικό συμμετέχοντας στην απεργίας – αποχής από τη σχετική διαδικασία που έχουν αποφασίσει τα συνδικαλιστικά τους όργανα. Το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο έχει πάρει θέση υπέρ του μαζικού εμβολιασμού και κατά της αξιοποίησης του εμβολίου ως οχήματος για επίθεση στους εργαζόμενους.

Στην ίδια κατεύθυνση, προετοιμάζει τις επόμενες πρωτοβουλίες του για να μην χάσει κανένας εργαζόμενος τη δουλειά του, με παρεμβάσεις την Τρίτη στη Διοίκηση και το Γραφείο Προσωπικού και συγκέντρωση την Τετάρτη στις 7 πμ στην πύλη του νοσοκομείου.

902.gr

Ν. Μπελογιάννης Ν. Πλουμπίδης – Στο σπίτι των ηρώων