Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Νοσοκομείο Νοσημάτων θώρακος «Η Σωτηρία»: Εγκατάλειψη, απαξίωση, κλείσιμο κλινών

Μέχρι το 2013 το Νοσοκομείο διέθετε περίπου 450 κλίνες στις 12 Πνευμονολογικές Κλινικές. Μετά τις συγχωνεύσεις και στο πλαίσιο συνολικής υποβάθμισης και μέχρι σήμερα έχουν μειωθεί κατά 150!! Τον τελευταίο μόνο χρόνο «χάθηκαν» 70 κλίνες. Αποτέλεσμα: ράντζα στους διαδρόμους, συνεχώς άρρωστοι σε διασπορά ή να νοσηλεύονται ασθενείς με λοιμώξεις αναπνευστικού μαζί με καρδιολογικούς.

Οι Πνευμονολογικές Κλινικές από 12 έχουν μειωθεί στις 9!! χωρίς να έχει γίνει εγκατάσταση – μεταφορά κάποιων Κλινικών σε άλλα Νοσοκομεία. Απόλυτη κατάργηση κλινικών και κλινών.

Οι οργανικές θέσεις ειδικευομένων γιατρών σε πλήρη ανάπτυξη είναι 115. σήμερα υπηρετούν 35!!! ειδικευόμενοι με κανονική θητεία και λίγοι ακόμα που είναι σε παράταση, των οποίων η θητεία λήγει στο επόμενο διάστημα.

Δεκάδες οι κενές θέσεις ειδικευμένων γιατρών πνευμονολόγων καθώς και νοσηλευτικού προσωπικού.

Με μαθηματική ακρίβεια θα κλείσουν και άλλες κλίνες και άλλες κλινικές.

Η εξουθένωση του προσωπικού εδώ και καιρό έχει ξεπεράσει τα όρια. Υπάρχουν επίσημα έγγραφα διευθυντών στη Διοίκηση και στην Α΄ ΔΥΠΕ που εδώ και καιρό κρούουν τον κώδικα εγκατάλειψης!

Οι υποσχέσεις για βελτίωση της κατάστασης έχουν γίνει κυριολεκτικά ανέκδοτο. Μόνο οργή και απόγνωση εκφράζουν οι πάντες.

Μήπως η υπάρχουσα κατάσταση είναι ο «καλύτερος τρόπος» να αντιμετωπίσουμε και την έξαρση της γρίπης, αφού οι περισσότερες επιπλοκές της αφορούν λοιμώξεις τους αναπνευστικού;

Το γαϊτανάκι της βαρβαρότητας συνεχίζεται αμείωτο: ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ και διάφοροι υπερυπουργοί και υπουργάρες έχουν αποκλειστική ευθύνη. Από αυτούς ας μην περιμένουμε πια. Θυσίασαν και θυσιάζουν την υγεία του λαού στον βωμό υπεράσπισης των συμφερόντων του κεφαλαίου.

Η μόνη Ελπίδα ο οργανωμένος ταξικός αγώνας λαού και υγειονομικών στο πλευρό του ΠΑΜΕ!

Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Γιατρών