Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Νοτάκης Γιάννης «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ» – Απάντηση σε τρεις ερωτήσεις

Δημοτικές εκλογές 2019: Ο Νοτάκης Γιάννης είναι ο υποψήφιος της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ

Ερ. Ποια είναι τα άμεσα σχέδιά σας εφόσον εκλεγείτε δήμαρχος;

Απ. Λαϊκές συνελεύσεις για τα έργα που προτείνονται. Δραστική μείωση φόρου δημοτών και μικροκαταστημάτων, αύξηση φόρου σε τράπεζες, super markets, μεγάλες επιχειρήσεις. Κατάργηση φόρου για ΑΜΕΑ – πολύτεκνες και μονογονεϊκές οικογένειες- για μακροχρόνια άνεργους. Ιεράρχηση των έργων για παιδικούς σταθμούς – σχολεία – υγεία- περιβάλλον- Μετρό. Δηλαδή έργα για τις ανάγκες των δημοτών και όχι των εργολάβων!

Ερ. Σε τι κινήσεις σχεδιάζετε να προβείτε στο μέλλον προς την κατεύθυνση της ανατροπής των ανισοτήτων που παρατηρούνται στη δυτική Θεσσαλονίκη σε σχέση με την ανατολική; (είτε σε επίπεδο περιβαλλοντικής επιβάρυνσης είτε σε επίπεδο πληθυσμιακής ανάπτυξης, έλλειψης επαρκών υποδομών κ.α.)

Απ. Οι ανισότητες εξαφανίζονται μονάχα με την ανατροπή της υπάρχουσας εξουσίας και εγκαθίδρυση μιας λαϊκής οικονομίας με σχεδιασμό προς όφελος όλων. Γιαυτό σήμερα παλεύουμε για βελτιώσεις: Ζωτική ανάγκη η πάλη, για να απαιτηθεί η αναβάθμιση της ζωής μας με έργα σε δομές υγείας, σχολεία, βελτίωσης του περιβάλλοντος, αυστηρό έλεγχο των ρυπογόνων βιομηχανιών. Διεκδίκηση της ολικής απόδοσης των στρατοπέδων για τις ανάγκες των δημοτών.

Ερ. Πώς έχετε σκοπό να αντιμετωπίσετε τις ανάγκες που προκύπτουν στον τομέα της σχολικής στέγης;

Απ. Η διασφάλιση οικοπέδων για τα περισσότερα σχολεία, που έγινε από τους κομμουνιστές δημάρχους στο δήμο μας, πρέπει να συνεχιστεί. Να αξιοποιηθεί και μέρος του στρατοπέδου. Τα κονδύλια θα τα διεκδικήσουμε από την κεντρική Διοίκηση και όχι από την αύξηση των φόρων. Θα κινητοποιήσουμε γονείς- εκπαιδευτικούς – μαθητές για διεκδίκηση πόρων και για αντισεισμικό και αντιπυρικό έλεγχο των δομών.

Πηγή: ΑΠΕ

Βιογραφικό Γιάννη Νοτάκη

Εκπαιδευτικός, 59 ετών, καθηγητής Φυσικής Αγωγής στο 6ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης.

notakisΕνταγμένος στο εργατικό κίνημα από τα φοιτητικά του χρόνια, εκλεγμένος στο ΔΣ του Συλλόγου Φοιτητών ΤΕΦΑΑ.

Στη συνέχεια δραστηριοποιήθηκε στους εκπαιδευτικούς και στο Δημόσιο.
Εκλέχθηκε στην Εκτελεστική Επιτροπή της Ένωσης Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης (ΕΔΟΘ) και στο Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ.
Είναι εκλεγμένος τα τελευταία 20 χρόνια στο ΔΣ της Ε’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης (Δυτική Θεσσαλονίκη, Αμπελόκηποι, Μενεμένη κλπ.).

Μέχρι το 2017 μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών και της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ.
Δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης.

Είναι μέλος της Τομεακής Επιτροπής Εκπαιδευτικών Κ. Μακεδονίας του ΚΚΕ.