Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ξεκινά η δίκη των ναζί Χρυσαυγτών σε β’ βαθμό – Κάλεσμα της οικογένειας Φύσσα – Επανάληψη της καταδίκης

Ανακοίνωση εξέδωσε η οικογένεια του Παύλου Φύσσα ενόψει της δίκης σε δεύτερο βαθμό της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης που ξεκινάει στις 15 Ιούνη και καλεί «πάλι όσες και όσους διαπνέονται από δημοκρατικά και αντιφασιστικά αισθήματα να στηρίξουν με την παρουσία τους και αυτήν τη μάχη».

Συγκεκριμένα οι συνήγοροι Πολιτικής Αγωγής αναφέρουν αναλυτικά: «Την Τετάρτη 15 Ιουνίου στις 9.00 στην αίθουσα τελετών του Εφετείου Αθηνών ξεκινάει η δίκη σε δεύτερο βαθμό της εγκληματικής οργάνωσης “Χρυσή Αυγή”, στο πλαίσιο λειτουργίας της οποίας τελέστηκε, μεταξύ άλλων, και η ανθρωποκτονία του Παύλου Φύσσα.

Η πρωτόδικη απόφαση, αποτέλεσμα πολυετούς και κοπιώδους εργασίας των παραγόντων της δίκης, δικαίωσε τα θύματα αλλά και τις φωνές που επί σειρά ετών προειδοποιούσαν για τον εγκληματικό χαρακτήρα της ναζιστικής οργάνωσης “Χρυσή Αυγή”. Από μέρους μας, οι παριστάμενοι προς υποστήριξη της κατηγορίας καλούμαστε εκ νέου να εκθέσουμε ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων όλα εκείνα τα στοιχεία που αποδεικνύουν πλήρως τις παράνομες πράξεις των κατηγορουμένων, έχοντας την πεποίθηση ότι η πρωτόδικη απόφαση θα επικυρωθεί από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο.

Καλούμε και πάλι όσες και όσους διαπνέονται από δημοκρατικά και αντιφασιστικά αισθήματα να στηρίξουν με την παρουσία τους και αυτήν τη μάχη.

Οι συνήγοροι της οικογένειας του Παύλου Φύσσα Θεόδωρος Θεοδωρόπουλος, Χρύσα Παπαδοπούλου, Ελευθερία Τομπατζόγλου, Αργύρης Συρίγος, Μαρίνα Δαλιάνη».

Δικηγόροι των αλιεργατών: Διεκδικούμε την επανάληψη της καταδίκης

Διεκδικούμε την επανάληψη της καταδίκης της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής, την υποστήριξη της πρωτόδικης απόφασης, την επανάληψη της καταδίκης για τη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα, την καταδίκη γι’ αυτούς που αποπειράθηκαν να σκοτώσουν τους Αιγύπτιους αλιεργάτες, γι’ αυτούς που χτύπησαν με τρόπο που θα μπορούσε να είναι δολοφονικός τους συνδικαλιστές κομμουνιστές του ΠΑΜΕ, γι’ αυτούς που έκαναν δεκάδες δολοφονικές επιθέσεις σε αντιφασίστες, μετανάστες, αντιφρονούντες, τόνισαν σε προχτεσινή συνέντευξη για την προσεχή δίκη της Χρυσής Αυγής σε δεύτερο βαθμό, οι συνήγοροι Πολιτικής Αγωγής των Αιγύπτιων αλιεργατών Θαν. Καμπαγιάννης, Κ. Παπαδάκης και Κ. Σκαρμέας.

Υπογράμμισαν επίσης ότι η καταδίκη και σε δεύτερο βαθμό ανοίγει τον δρόμο και για την αποζημίωση των θυμάτων. Ανέφεραν ότι οι ποινές των δραστών σε 7 χρόνια φυλάκισης για την απόπειρα ανθρωποκτονίας του αλιεργάτη Αμπουζίντ Εμπάρακ, συν την ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, κρίθηκαν χαμηλές (μετά από έφεσή τους) και αυτοί οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο αύξησης των ποινών, ενώ το ίδιο ενδεχόμενο αντιμετωπίζουν και οι κατάδικοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης μετά από εισαγγελική έφεση. Το ότι η Χρυσή Αυγή δεν είναι σήμερα το τρίτο κοινοβουλευτικό κόμμα όπως ήταν το 2015 που ξεκίνησε η δίκη και είναι διαφορετικό το πολιτικό σκηνικό «αυτό δεν κάνει ευκολότερο τον αγώνα της δίκης σε δεύτερο βαθμό», επισήμαναν. «Εχουν περιοριστεί οι συνήγοροι Πολιτικής Αγωγής (τέσσερις του Φύσσα, τρεις των Αιγύπτιων αλιεργατών) μετά την παραγραφή της υπόθεσης του ΠΑΜΕ. Ετσι το 6μελές νομικό του επιτελείο δεν θα είναι στην δίκη. Οι κατηγορούμενοι που είναι σήμερα 50 έχουν την δυνατότητα να έχουν από 3 συνηγόρους ο καθένας», τόνισαν. Τέλος, κάλεσαν στο απεργιακό αντιφασιστικό συλλαλητήριο στις 15 Ιούνη έξω από το Εφετείο.

Ν. Μπελογιάννης Ν. Πλουμπίδης – Στο σπίτι των ηρώων