Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ξερνά το βρωμόστομα του Πλεύρη: «Ο κ. Κουτσούμπας, πρόεδρος του μεγαλυτέρου εγκληματικού κόμματος»

Χολερικός και ακαταπόνητος αντικομμουνιστής ο φασίστας  Κ. Πλεύρης, συνήγορος του ναζί Λαγού, σε κάθε αποστροφή του λόγου του δείχνει την ενόχλησή του για τη διαχρονική σθεναρή στάση του ΚΚΕ απέναντι στους φασίστες και όλους τους νοσταλγούς του Αδόλφου.

Δευτερη φορά σήμερα έπιασε στο βρωμόστομα του το ΚΚΕ και τον γενικό του Γραμματέα Δ. Κουτσούμπα.

Στην αγόρευσή του για το αίτημα Λαγού για εξαίρεση των δικαστών είπε:

Ο Κ. Πλεύρης κάνει λόγο για «πρωτοφανή παρέμβαση» για ένα κράτος δικαίου. «Ο επηρεασμός είναι βέβαιος. Η παρέμβαση είναι βεβαία. Στην αίτηση την πρόχειρη που κάναμε -διότι κρίναμε με γεγονότα μεταγενέστερα της αποφάσεως-, από χθες και προχθές, η παρέμβαση έγινε ευθέως και βαναύσως στη δικαστική».

«Οι βουλευταί, όλοι αυτοί οι πολιτικάντηδες, (διαμαρτυρίες για τη λέξη) ανήρτησαν πινακίδες στις οποίες έγραφαν δεν είναι ένοχοι» προσθέτει.

«Κ. Πρόεδρε τι γεγονότα να σας πω; ο κ. Κουτσούμπας, πρόεδρος του μεγαλυτέρου εγκληματικού κόμματος, ο κ. Τσίπρας, η κ. Γεννηματά, και δεν επηρεάστηκε καθόλου η έδρα; Παρακινούμενοι από κομματικούς λόγους, μετατρέποντας μια ποινική δίκη σε πολιτική» σημείωσε.

Λίγο νωρίτερα, όταν έφτασε στο Εφετείο και έκανε την πρώτη αγόρευση είχε πει επικαλούμενος τον αντικομμουνιστή Γεώργιο Παπανδρέου:

«Ήρθαν εδώ πολιτικοί αρχηγοί. Ήρθε εδώ ο κ. Κουτσούμπας και μίλησε για εγκληματική οργάνωση. Ποιός; Αυτός που ο δημοκράτης Γεώργιος Παπανδρέου, ο Γέρος της Δημοκρατίας, χαρακτήρισε το κόμμα του “κόμμα εγκληματικής προδοσίας”».

Πηγή πληροφοριών: thepressproject.gr