Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ολοκληρώθηκε η πανελλαδική τηλεδιάσκεψη της ομάδας Αχτσιόγλου – Μένουν μέχρι να φύγουν….

Ολοκληρώθηκε η πανελλαδική τηλεδιάσκεψη των στελεχών της ομάδας Αχτσιόγλου που βρισκόταν σε συνεδρίαση από το πρωί, εξετάζοντας τις επόμενες κινήσεις τους.

«Η κατάσταση ειδικά μετά τις τελευταίες εξελίξεις αλλά και τις χυδαίες επιθέσεις δυσκολεύει κάθε προσπάθεια συνεννόησης και συζήτησης. Υπό αυτές τις συνθήκες δεν διαμορφώνονται προϋποθέσεις συμβίωσης με την παρούσα ηγετική ομάδα», σημειώνουν πηγές της ηγετικής ομάδας όσων συμμετείχαν στην πανελλαδική συνάντηση των «έξι συν έξι», στην οποία έλαβαν μέρος περισσότερα από 1.000 στελέχη από όλη την Ελλάδα.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ειδικότερα ότι «η κοινή εκτίμηση είναι ότι με ευθύνη της ηγετικής ομάδας ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αντιμετωπίζει μια κρίση με στοιχεία διάλυσης. Η ρίζα του προβλήματος είναι πρώτα από όλα θέμα πολιτικών επιλογών και πολιτικού ήθους. Δυστυχώς η ηγετική ομάδα αντί να επιτρέψει μια ανοιχτή και ειλικρινή συζήτηση σε αυτή την βάση επιλέγει σενάρια συνομωσίας και προσωπικές επιθέσεις». Τονίζουν ότι «η κατάσταση ειδικά μετά τις τελευταίες εξελίξεις αλλά και τις χυδαίες επιθέσεις δυσκολεύει κάθε προσπάθεια συνεννόησης και συζήτησης» και πως «υπό αυτές τις συνθήκες δεν διαμορφώνονται προϋποθέσεις συμβίωσης με την παρούσα ηγετική ομάδα». Καταληκτικά, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι «όλο αυτό το διάστημα έχουμε τοποθετηθεί και λειτουργήσει με βάση την ευθύνη για την ύπαρξη του αναγκαίου αριστερού και προοδευτικού σχεδίου απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε».

Νωρίτερα, γνωστοποιήθηκε με κείμενο η αποχώρηση μελών της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης ενώ αναμένεται νέο «κύμα εξόδου» οργανώσεων της Νεολαίας τις επόμενες ημέρες. Το Σάββατο προηγήθηκε η φυγή 26 μελών της Οργάνωσης ΑΕΙ-Ερευνητικών Κέντρων.

Το «κενό» στη σοσιαλδημοκρατία, και ευρύτερα στη διαμόρφωση «εναλλακτικής» στην αστική διαχείριση επιχειρεί να καλύψει το ΠΑΣΟΚ. Ο πρόεδρός του, Ν. Ανδρουλάκης, από το βήμα της ΚΕ του κόμματος σήμερα σημείωσε πως το ΠΑΣΟΚ «δεν έχει στόχο απλά να προσπεράσει τον ΣΥΡΙΖΑ. Έχει στόχο να κερδίσει τη Νέα Δημοκρατία» και ότι «η χώρα χρειάζεται ισχυρή αντιπολίτευση αλλά πάνω απ’ όλα ισχυρή κυβερνητική εναλλακτική πρόταση. Και εργαζόμαστε γι’ αυτό καθημερινά μέσα και έξω από τη Βουλή». Και στο πλαίσιο αυτό αναπαρήγαγε και όλες τις ξεφτισμένες αυταπάτες περί αντιλαϊκών μεταρρυθμίσεων που «εκσυγχρονίζουν το κράτος, προωθούν την ανοδική κοινωνική κινητικότητα και μειώνουν τις ανισότητες».

Στο μεταξύ την εμφάνισή του – στο ΣΚΑΪ – έκανε σήμερα και ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Λοβέρδος ο οποίος προανήγγειλε (εκ νέου) την επανεμφάνισή του στην πολιτική, λέγοντας πως «Αύριο είναι το πρώτο βήμα μίας καινούργιας πορείας. Θα διευκρινιστεί τις επόμενες εβδομάδες ή τις επόμενες μέρες. Είμαι σε συζήτηση με τους πολιτικούς μου φίλους», ενώ σε ερώτηση για το αν το σχέδιο που έχει στο μυαλό του μπορεί να παρουσιαστεί στις επικείμενες Ευρωεκλογές, απάντησε: «Δεν το αποκλείω, από αύριο θα είμαι παρών στην πολιτική».