Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ουκρανία: Εντολές για ευνουχισμούς ρώσων αιχμαλώτων και ναζιστικά παραληρήματα από τηλεοράσεως (ΒΙΝΤΕΟ)

Η βαρβαρότητα του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία δεν έχει τέλος, με νέες πληροφορίες που αποτυπώνουν την αγριότητα τόσο των ρωσικών, όσο και των ουκρανικών δυνάμεων, να βλέπουν διαρκώς το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με το ρωσικά αλλά και αγγλόφωνα μέσα, κατά την διάρκεια συνέντευξής του στο ουκρανικό τηλεοπτικό δίκτυο «Ukraina 24», ο επικεφαλής μιας κινητής νοσοκομειακής μονάδας της ανατολικής Ουκρανίας, έχει δώσει διαταγές για τον ευνουχισμό των αιχμάλωτων ρώσων στρατιωτών.

«Πάντα ήμουν ανθρωπιστής και έλεγα ότι ένας τραυματισμένος άνθρωπος δεν είναι εχθρός, αλλά ασθενής», ισχυρίστηκε ο Γκενάντι Ντρουζένκο. «Όμως τώρα έδωσα πολύ σαφείς εντολές να ευνουχίζονται όλοι οι αιχμάλωτοι Ρώσοι γιατί είναι κατσαρίδες και όχι άνθρωποι».

Αν και δικηγόρος στο επάγγελμα ο Ντρουζένκο ασχολείται τα τελευταία χρόνια με τις ιατρικές υπηρεσίες και με το ξεκίνημα της ρωσικής εισβολής ηγήθηκε του στησίματος κινητής νοσοκομειακής μονάδας κοντά στην ανατολική Ουκρανία. Ο ίδιος, παλαιότερα, είχε φιλοξενηθεί σε εκπομπή του CNN με τον γνωστό δημοσιογράφο Φαρίντ Ζακάρια ο οποίος μάλιστα του είχε πλέξει το εγκώμιο.

Το όνομα του Γκ. Ντρουζένκο βρίσκεται ήδη στην λίστα των καταζητούμενων από τις ρωσικές αρχές και σε περίπτωση που συλληφθεί θα οδηγηθεί ενώπιον της δικαιοσύνης.

«Σκοτώστε τα παιδιά των ρώσων»!

Σοκ είχε προκαλέσει το παραλήρημα του ουκρανού παρουσιαστή Φαχρουντίν Σαραφμάλ, κατά την διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής στο κανάλι «24», στις 13 Μάρτη.

Σύμφωνα με ρωσικά μέσα, ο Σαραφμάλ εμφανίστηκε σε εκπομπή δείχνοντας την φωτογραφία του «αρχιτέκτονα» του Εβραικού Ολοκαυτώματος, του Ναζί Άντολφ Άιχμαν και λέγοντας, μεταξύ άλλων, τα εξής φρικιαστικά:

«Αφού στη Ρωσία ήδη μας αποκαλούν ναζί και φασίστες, τότε και γω παίρνω το δικαίωμα να επικαλεστώ τα λόγια του Άντολφ Άιχμαν που είχε πει ότι για να καταστρέψεις ενα έθνος, πρέπει να σκοτώσεις τα παιδιά του. Διότι εάν σκοτώσεις μόνο τους ενήλικες, τα παιδιά θα μεγαλώσουν και θα πάρουν εκδίκηση. Εάν σκοτώσεις τα παιδιά, δεν θα μεγαλώσουν ποτέ και το έθνος θα αφανιστεί».

Όπως σημείωσε ο Φ. Σαραφμάλ ο ουκρανικός στρατός δεν επιτρέπεται να προβεί σε τέτοιες ενέργειες μιας και «οι διεθνείς συνθήκες, η Γενεύη, απαγορεύουν κάτι τέτοιο».

«Όμως εγώ δεν είμαι στρατιώτης. Και εάν έχω την ευκαιρία να πάρω εκδίκηση από τους ρώσους, θα το κάνω σύμφωνα με το δόγμα του Άιχμαν. Θα κάνω τα πάντα ώστε ούτε εσείς, ούτε τα παιδιά σας να ζήσετε σ’ αυτή τη γη».

Πηγές: RTDe, HispanTV, Mirror.co.uk

«Τσε Γκεβάρα, πρεσβευτής της Επανάστασης», του Νίκου Μόττα