Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ο δήμαρχος Ύδρας μηνύει την Ίνγκεμποργκ Μπέχελ – Τι πραγματικά είπε η Ολλανδή δημοσιογράφος

Μήνυση εναντίον της Ολλανδής δημοσιογράφου Ίνγκεμποργκ Μπέχελ θα καταθέσει ο δήμαρχος Ύδρας Γιώργος Κουκουδάκης κάνοντας λόγο για «πρωτοφανή επίθεση λάσπης στους Υδραίους».

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο δήμαρχος Ύδρας αναφέρει ότι η Ολλανδή δημοσιογράφος κατά τη διάρκεια συνέντευξής της στο κανάλι «Kontra News» αποκάλεσε τους κάτοικους της Ύδρας «ακροδεξιούς, ρατσιστές, χρυσαυγίτες, ξενοφοβικούς, που τραμπουκίζουμε τους ξένους».

Όπως ανέφερε «το λόγο πλέον, θα έχει η Δικαιοσύνη, ενώπιον της οποίας θα κληθεί να αποδείξει, μεταξύ άλλων, πότε ακριβώς οι μισοί Υδραίοι ψήφισαν Χρυσή Αυγή».

Ολόκληρη η ανάρτηση του δημάρχου Ύδρας έχει ως εξης:

«Με τεράστια έκπληξη παρακολούθησα τη χθεσινή συνέντευξη της Κας Ingeborg Beugel στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του KONTRA, στην οποία επιδόθηκε σε μια πρωτοφανή επίθεση λάσπης στους Υδραίους!!! Μας αποκάλεσε ακροδεξιούς, ρατσιστές, Χρυσαυγίτες, ξενοφοβικούς, που τραμπουκίζουμε τους ξένους! Ως Υδραίος και ως Δήμαρχος αυτού του τόπου που φημίζεται για τη φιλοξενία του και γι’ αυτό πολίτες όλου του κόσμου, μεταξύ των οποίων και η εν λόγω Κυρία, τον επιλέγουν όχι μόνο για διακοπές, αλλά και για τόπο διαμονής, νιώθω απίστευτα προσβεβλημένος από τα ασύστολα ψεύδη που ξεστόμισε χθες η Κυρία αυτή και για το λόγο αυτό θα προσφύγω άμεσα στη Δικαιοσύνη! Τέτοιες προσβολές για τους Υδραίους δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές!!! Λυπάμαι πολύ που μετά από τόσα χρόνια, κατά τα οποία η τοπική μας κοινωνία έχει αγκαλιάσει την εν λόγω Κυρία, όπως άλλωστε και όλους τους ξένους που μένουν εδώ, εκείνη αυτά έχει να πει για τους συντοπίτες και γείτονες της… Το λόγο πλέον, θα έχει η Δικαιοσύνη, ενώπιον της οποίας θα κληθεί να αποδείξει, μεταξύ άλλων, πότε ακριβώς οι μισοί Υδραίοι ψήφισαν Χρυσή Αυγή….».

Τι πραγματικά είπε η Ολλανδή δημοσιογράφος

Μιλώντας για την Ύδρα, το νησί στο οποίο έζησε επί πολλά χρόνια και έκανε οικογένεια, η Ι. Μπέχελ είπε στο «Kontra News»: «Η Ύδρα έχει πολλούς ακροδεξιούς. Είναι ένα νησί που πριν κάποιες εκλογές το μισό ψήφιζε Χρυσή Αυγή. Αυτοί οι χρυσαυγίτες με ξέρουν σαράντα χρόνια», προσθέτοντας ότι παλαιότερα αντιμετώπισε «ρατσισμό και ξενοφοβία».

Βλέποντας κάποιος την συνέντευξη της δημοσιογράφου στο «Kontra» διαπιστώνει ότι δεν υπάρχει πουθενά προσβολή απέναντι στον λαό της Ύδρας, όπως ισχυρίζεται ο δήμαρχος.

Σε ανάρτησή της στο Facebook η Ι. Μπέχελ σημείωσε: «Όπως φαίνεται, έδωσα λάθος εντύπωση στη συνέντευξή μου στο Kontra TV χθες» σημείωσε και διευκρίνισε πως «αυτό που είπα ήταν ότι: “Η Ύδρα έχει πολλούς ακροδεξιούς, είναι ένα νησί όπου πριν από μερικές εκλογές, οι μισοί είχαν ψηφίσει τη Χρυσή Αυγή”. Εννοούσα ότι οι ακροδεξιοί ψήφισαν τη Χρυσή Αυγή, όχι ότι οι μισοί κάτοικοι της Ύδρας ψήφισαν τη Χρυσή Αυγή». «Έδωσα λάθος εντύπωση και απολογούμαι γι’ αυτό» ανέφερε.

ydra results

Προφανώς και οι μισοί κάτοικοι της Ύδρας δεν ψήφισαν την Χρυσή Αυγή. Όμως, στις εκλογές του Σεπτέμβρη 2015, ένας μεγάλος αριθμός κατοίκων του νησιού ψήφισε πράγματι Χρυσή Αυγή. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εκλογών του Σεπτέμβρη του 2015, η ναζιστική-εγκληματική οργάνωση έλαβε 8,56% όντας στην 3η θέση, πίσω από τη ΝΔ (42,62%) και ΣΥΡΙΖΑ (23,77%). Στις ίδιες εκλογές το ΚΚΕ έλαβε στην Ύδρα μόλις 2,68%.

Η πραγματικότητα δικαιώνει τα λεγόμενα της Ολλανδης δημοσιογράφου έστω κι’ αν αυτά δεν αποτυπώθηκαν σωστά. Το γιατί ο – προσκείμενος στη ΝΔ – δήμαρχος Ύδρας επιλέγει την δικαστική οδό νιώθωντας «απίστευτα προσβλεβλημένος» και κάνοντας λόγο για «ασύστολα ψεύδη» είναι κάτι που μόνο εκείνος το ξέρει…

che guevara 008