Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ο ενιαίος αγώνας για την Υγεία, την ζωή με αξιοπρέπεια μπορεί να βρει προοπτική στη συμπόρευση με το ΚΚΕ

Σε σύσκεψη μαζικών φορέων και εργαζομένων στις δομές Υγείας μίλησε χτες το απόγευμα ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Τη σύσκεψη διοργάνωσε η Τομεακή Οργάνωση Πειραιά του Κόμματος, με θέμα «Δύο χρόνια πανδημία, η κατάσταση του συστήματος Υγείας και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στον Πειραιά», στον Πολυχώρο «Μάνος Λοΐζος» στη Νίκαια.

«Δεν θυσιάζουν την υγεία για των κερδών την “ανοσία”. Ο καπιταλισμός είναι ο πιο επικίνδυνος “ιός”»: Το σύνθημα έδωσε το έναυσμα για τη συζήτηση που ξεδιπλώθηκε γύρω από τα προβλήματα των κατοίκων, των εργαζομένων, των γονιών του Πειραιά.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν συνδικαλιστές από πολλούς κλάδους και χώρους δουλειάς, εκπρόσωποι μαζικών φορέων, Συλλόγων Γονέων, Πολιτιστικών Συλλόγων.

«Σήμερα βρισκόμαστε εδώ όλοι εμείς που λέμε “δεν πάει άλλο”, που αγωνιούμε για το μέλλον των παιδιών μας, που ελπίζουμε σε ένα καλύτερο αύριο», τόνισε ο Μανώλης Ραπάνακης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Πειραιά. Με πολλούς από τους παρευρισκόμενους, πρόσθεσε, το ΚΚΕ έχει συναντηθεί το προηγούμενο διάστημα στους αγώνες σε μια σειρά μέτωπα. «Δεν έχουμε συμφωνήσει πάντα σε όλα, αυτά που μας ενώνουν όμως είναι πολύ περισσότερα», επεσήμανε, ενώ καλωσόρισε ιδιαίτερα τους εκπροσώπους σωματείων και φορέων που ανταποκρίθηκαν για πρώτη φορά στο κάλεσμα του ΚΚΕ για συζήτηση και διάλογο.

Παρεμβάσεις στην εκδήλωση έκαναν οι: Εύα Πολύζου, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Μεταξά», Πέτρος Σατολιάς, πρόεδρος της Ενωσης Γονέων Δήμου Νίκαιας – Ρέντη, Δημήτρης Λινάρδος, μέλος του ΔΣ του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ (εργαζόμενοι στις προβλήτες της COSCO), Χρυσάνθη Αγαθού, μέλος του ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου Δραπετσώνας «Τερψηχώρος», Βασίλης Βατίστας, πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Κερατσινίου – Περάματος «Νίκος Πλουμπίδης», η Αννα Σκλεπούνη από τη Γραμματεία της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων και η Γιούλα Χριστοδούλου από την Επιτροπή Ειρήνης Κοκκινιάς.

Συμμετείχαν πάνω από 50 φορείς.

Ομιλίες:

Εισαγωγική ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα
Η καπιταλιστική ανάπτυξη δεν είναι λύση για τον λαό (κλείσιμο στη σύσκεψη από τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ)
Ενιαία τα προβλήματα όλων των εργαζομένων – Γιούλα Χριστοδούλου, Επιτροπή Ειρήνης Κοκκινιάς
Τα αιτήματα των ΑμεΑ κοινά με των υγειονομικών και όλου του λαού | Αννα Σκλεπούνη, Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων
Καθρέφτης της πολιτικής απαξίωσης του ΕΣΥ τα νοσοκομεία του Πειραιά | Εύα Πολύζου, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Μεταξά»
Βαθιά το χέρι στην τσέπη για την υγεία των παιδιών μας | Πέτρος Σατολιάς, πρόεδρος της Ενωσης Γονέων Δήμου Νίκαιας – Ρέντη
Η COSCO μετράει κέρδη και εμείς τις πληγές μας – Δημήτρης Λινάρδος, μέλος του ΔΣ του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ (εργαζόμενοι στις προβλήτες της COSCO)
Δεν φταίει «το κακό το ριζικό μας» για την κατάσταση που βιώνουμε | Χρυσάνθη Αγαθού, μέλος του ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου Δραπετσώνας «Τερψηχώρος»
Μόνο ο συλλογικός αγώνας εκπαιδευτικών, μαθητών και γονιών θα φέρει αποτέλεσμα | Βασίλης Βατίστας, πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών «Νίκος Πλουμπίδης»

Γίνε συνδρομητής στο Ριζοσπάστηhttps://ekdoseis-atexnos.gr/