Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ο λαός της Κούβα πάντα έτοιμος να προσφέρει απλόχερα διεθνιστική ανθρωπιστική βοήθεια

Έφτασε στη Βενεζουέλα Κουβανική Ιατρική Αποστολή

Αντιπροσωπεία Κουβανών που βρέθηκαν στην Κίνα κι απόκτησαν εμπειρία στον αγώνα κατά του κοροναϊού έφθασε στη Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας.
Οι Κουβανοί γιατροί έφθασαν στο διεθνές αεροδρόμιο Maiquetía μαζί με τεράστιες ποσότητες ιατροφαρμακευτικής βοήθειας, για να συμμετάσχουν μαζί με την “Μπριγάδα Κουβανών Γιατρών” που χρόνια εργάζεται στη Βενεζουέλα και τις “Ιατρικές Ταξιαρχίες” του Μαδούρο για την προστασία του Μπολιβαριανού λαού.
Πριν αναχωρήσουν για τη Βενεζουέλα οι Κουβανοί γιατροί, ο υπουργός Δημόσιας Υγείας της Κούβας τους υπενθύμισε το πνεύμα αλληλεγγύης του ηγέτη Φιδέλ Κάστρο Ρουζ, ότι οι Κουβανοί θα είναι πάντοτε έτοιμοι να προσφέρουν βοήθεια σε εκείνους που την χρειάζονται: «Να είστε σίγουροι ότι η επανάσταση και ο λαός μας θα σας ευχαριστήσει για αυτή την ευγενή ανθρώπινη χειρονομία».

Ο Δρ. Yalier Torres López, ειδικός εντατικής θεραπείας, μιλώντας μετά την άφιξη στη Βενεζουέλα, επισήμανε: «Αυτό είναι ένα ακόμη καθήκον της Επανάστασής μας και είναι τιμή μου που επιλέχθηκα για να συμμετέχω».

MS Braemar

Στο μεταξύ έφτασε στην Κούβα το κρουαζιερόπλοιο MS Braemar, με 682 επιβάτες και 381 πλήρωμα και πέντε θετικές περιπτώσεις κορωναϊού COVID-19 coronavirus, μετά από  περιπέτειες αφού πέντε χώρες -μαζί και οι ΗΠΑ, είχαν αρνηθεί  την προσέγγιση και πρόσδεση, με το Υπουργείο Υγείας του νησιού της επανάστασης να  διαβεβαιώνει ότι «υπάρχουν όλες οι επιστημονικές προϋποθέσεις για την επιτυχή διεξαγωγή αυτής της ανθρωπιστικής επιχείρησης», έτσι αγκυροβόλησε, στο λιμάνι Mariel, δυτικά της Αβάνας,

Διαβάστε επίσης

▪️ Στη 1:00 μμ. τοπική ώρα, οι επιβάτες του πλοίου αποβιβάστηκαν στο κουβανέζικο λιμάνι για μεταφορά στο Διεθνές Αεροδρόμιο José Martí, όπου θα επιβιβαστούν σε ειδική πτήση τσάρτερ κατευθείαν για Αγγλία.
▪️ Στην αποβάθρα, τηρήθηκαν όλα τα υγειονομικά μέτρα που θέσπισε η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας.
▪️ Το MS Braemar μεταφέρει, με πέντε θετικές περιπτώσεις Covid-19.

Μόλις έμαθε την απόφαση της Κούβας, ο Υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Ντόμιτς Ράαμπ, δήλωσε: «Είμαστε ευγνώμονες στην κουβανική κυβέρνηση για την ταχεία αποδοχή αυτής της επιχείρησης και για τη στενή συνεργασία τους που εξασφάλισε ότι θα είναι επιτυχής»

Σε συνέντευξη Τύπου, ο Juan Antonio Fernández (ΓΤ του ΥπΕξ της Κούβας) τόνισε ότι σ’ ότι αφορά αλληλεγγύη και συνεργασία η Κούβα διατηρεί την ανθρωπιστική παράδοση που χαρακτηρίζει το λαό της.

πηγή |> Granma + telesurtv.net