Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ο Μητροπολίτης Ξάνθης ανοίγει τις εκκλησίες και καλεί τους πιστούς να κοινωνήσουν

Ανοιχτοί θα παραμένουν οι ναοί στην Ξάνθη ώστε να μπορεί ο πιστός να προσεύχεται αλλά και να κοινωνεί αφού ο μητροπολίτης κ. Παντελεήμων έδωσε εντολή στους ιερείς να μετά τη Θεία Λειτουργία να βγάζουν αντίδωρο στην είσοδο και να μην καταλύουν τη Θεία Κοινωνία μέχρι της 10 π.μ. ώστε να μπορεί να κοινωνεί όπως θέλει.

Υπενθυμίζουμε ότι με βάση την πρόσφατη ΚΥΑ για τα περιοριστικά μέτρα πρέπει να είναι κλειστές οι Εκκλησίες, οι Θείες Λειτουργίες θα τελούνται αποκλειστικά από τον Ιερέα.

«Θα μιλήσω για το χρονικό διάστημα μέχρι της 14 του μηνός. Να ευχηθούμε, από εκεί και πέρα, να είναι πιο ελαφρά τα μέτρα.

«Οι Ιεροί Ναοί, όλη την ημέρα είναι ανοικτοί. Θα μπορεί ο κάθε Χριστιανός να πάει να ανάψει το κεράκι του, να Προσκυνήσει, σήμερα τον Άγιο Σάββα, αύριο τον Άγιο Νικόλαο, την ερχόμενη εβδομάδα την Αγία Άννα. Είναι πολλοί άνθρωποι οι οποίοι γιορτάζουν αυτές τις ημέρες. Μπορούν να πάνε και να προσκυνήσουν την εικόνα του Αγίου, να ανάψουν το κεράκι τους, να καθίσουν 5-10 λεπτά και να προσευχηθούν (…)»

Αναφορικά με τις Θείες Λειτουργίες, ο  Μητροπολίτης Ξάνθης είπε ότι:

«Εγώ κάλεσα σήμερα (σ.σ. χθες) τους Ιερείς για να τους δώσω κάποιες οδηγίες. Είπαμε ότι θα τελειώνει η Θεία Λειτουργία όσο γίνεται πιο νωρίς. Οι Ιερείς θα βγάζουν το αντίδωρο στην είσοδο του Ναού, ώστε όποιος θέλει να περάσει να πάρει το αντίδωρο. Τους είπα ότι μέχρι τις 9.30 – 10 παρά – 10.00, δεν θα καταλύσουν την Θεία Κοινωνία. Θα κρατήσουν ώστε όποιος άνθρωπος θέλει να πάει να κοινωνήσει, θα μπορεί να κοινωνήσει. Έτσι λοιπόν δεν στερείται κανείς του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας γιατί πρέπει να σας πω ότι το Σώμα και το Αίμα του Χριστού είναι το μόνο που μας θωρακίζει από τον κορωνοϊό αλλά και από οποιαδήποτε άλλη ασθένεια. Είναι αυτό που μας θωρακίζει, είναι το Φάρμακο της Αθανασίας όπως λέγουν οι πατέρες. Άρα λοιπόν μπορεί ο Χριστιανός να πάει να κοινωνήσει».

Κράτος εν κράτει η Εκκλησία, υποβοηθούμενη από αντιεπιστημονικές απόψεις επιστημόνων όπως η κ. Γιαμμαρέλου,  και κινήσεις πολιτικών (Κουμουτσάκος, Χαρδαλιάς) καλλιεργεί επικίνδυνες απόψεις για την ίδια τη ζωή των πιστών.

Κάθε σχόλιο περθττεύει. Μόνο ένα ερώτημα: Εισαγγελέας υπάρχει;

«Ο πικρός βίος του Μαξ Χάβελααρ, Μια ιστορία εκμετάλλευσης στις αποικίες καφέ»