Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ο Μητσοτάκης σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης: Αγωνιστική «υποδοχή» του επιφύλαξαν οι εργαζόμενοι

Την πληττόμενη από την πανδημία του Κορωνοϊου Θεσσαλονίκη επισκέπτεται σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε άλλη μια προσπάθεια της κυβέρνησης να στήσει «επικοινωνιακό» σόου την στιγμή που δεν παίρνει καμία πρωτοβουλία για την θωράκιση του ΕΣΥ και την προστασία της υγείας του λαού.

Στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» , εργαζόμενοι, γιατροί, νοσηλευτές και λοιπόν προσωπικό επιφύλαξαν αγωνιστική υποδοχή στον πρωθυπουργό, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα.

Κατά την διάρκεια της εισόδου του πρωθυπουργού οι εργαζόμενοι φώναξαν συνθήματα όπως, «Τέρμα πια στην κοροϊδία, δώστε λεφτά για την υγεία» και «Δεν υπολογίσουν ανθρώπινες ζωές, αυτοί μιλάνε για κέρδη και ζημιές», ενώ απαίτησαν την άμεση πρόσληψη προσωπικού.

Οι εργαζόμενοι και μέλη της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Νοσοκομείων Θεσσαλονίκης, ανάδειξαν ότι τα όσα υποστηρίζει ο πρωθυπουργός σε σχέση με την κατάσταση που επικρατεί εν μέσω πανδημίας στα νοσοκομεία της περιοχής είναι μια πλασματική εικόνα, καθώς τα δημόσια νοσοκομεία και της συγκεκριμένης περιοχής στενάζουν από τις ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές.

Παράλληλα, έφεραν στο προσκήνιο τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης για το ότι ενώ είχε το χρονικό περιθώριο δεν προχώρησε στις αναγκαίες προσλήψεις υγειονομικών, ενώ ούτε και τώρα σε περισσότερες κλίνες ΜΕΘ και την πραγματική επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας.

Νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέπτηκε το «Ιπποκράτειο» προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί ως προς την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Έχοντας μια σύντομη συνομιλία με εργαζόμενους φθάνοντας στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο ο πρωθυπουργός για μια ακόμη φορά «προσπέρασε» την σκόπελο των κυβερνητικών ευθυνών για την ασφυκτική κατάσταση των νοσοκομείων της περιοχής, αλλά και των συγκεκριμένων δεσμεύσεων για άμεσα και ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας (κλίνες ΜΕΘ, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, πραγματική επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας), επαναλαμβάνοντας τα ανέξοδα περί «αμέριστης συμπαράστασης», «σεβασμού» στους υγειονομικούς και «στήριξης» της Υγείας από την κυβέρνηση και από τον ίδιο προσωπικά. Κατά τα λοιπά, σημείωσε ότι το ΕΣΥ πιέστηκε και συνεχίζει να πιέζεται, αλλά ταυτόχρονα δήλωσε ότι “αντέχει και θα αντέχει”, γεγονός όμως που σε πολύ μεγάλο βαθμό οφείλεται στην αυτοθυσία και τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των εργαζομένων στην υγεία.

Εκτός από το νοσοκομείο Παπαγεωργίου, ο πρωθυπουργός επισκέπτηκε το Κέντρο Υγείας Ευόσμου, το Κέντρο του ΕΚΑΒ στην Πυλαία, θα έχει συναντήσεις με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα και τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα, ενώ στις 14.00 ήταν προγραμματισμένο να δώσει συνέντευξη σε ραδιοφωνικό σταθμό της πόλης.