Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ο Μπαλάσκας «καρφώνει» Χρυσοχοϊδη-ΕΛΑΣ: «Υπήρχαν επιφορτισμένοι αστυνομικοί με διαταγές σαφέστατες» για την σύλληψη Παππά

Σε μια πολύ ενδιαφέρουσα δήλωση προχώρησε σήμερα ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ. Σταύρος Μπαλάσκας η οποία ουσιαστικά εκθέτει ανεπανόρθωτα την ηγεσία της Αστυνομίας και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την αποτυχία σύλληψης του καταδικασμένου ναζί Χρήστου Παππά.

«Η επιχείρηση ενδεχομένως να είχε κάποιο μικρό κενό. Προσωπικά εκπροσωπώ τους αστυνομικούς και δεν καλύπτω τίποτα και κανέναν, όταν κάνει κάποιος λάθος πρέπει να το πληρώσει. Υπήρχαν επιφορτισμένοι αστυνομικοί με διαταγές σαφέστατες», σημείωσε μεταξύ άλλων μιλώντας σήμερα στο κανάλι OPEN.

Πέραν του ότι αφήνει έμμεσες – πλην όμως σαφέστατες – αιχμές ότι η επιχείρηση της αστυνομίας μπορεί να είχε «κάποιο μικρό κενό» (άραγε, τι είδους κενό να είχε;), ο Μπαλάσκας υπογραμμίζει πως για την σύλληψη του χρυσαυγίτη Παππά «υπήρχαν επιφορτισμένοι αστυνομικοί με διαταγές σαφέστατες».

Η τελευταία αυτή δήλωση του Στ. Μπαλάσκα εκθέτει το υπουργείο και προσωπικά τον ίδιο τον υπουργό Μιχ. Χρυσοχοϊδη. Η αντίφαση είναι προφανής: Στην ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρεται ότι η αστυνομία δεν παρακολουθούσε τον φυγόδικο Παππά (καθώς κάτι τέτοιο θα ήταν παράνομο, όπως ισχυρίζονται), ενώ ο Μπαλάσκας αποκαλύπτει ότι υπήρχαν επιφορτισμένοι αστυνομικοί με σαφέστατες διαταγές! Κάποιος, λοιπόν, εκ των δύο ψεύδεται δημόσια.

Οι γελοιότητες περί «σταλινισμού» και «ολοκληρωτισμού» του αναφέρει στην ανακοίνωση του – τάχα ως απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ – το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είναι «άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε», την στιγμή που ο καταδικασμένος από τη δικαιοσύνη Ναζί Χρ. Παππάς διαφεύγει της σύλληψης.

Αν, βέβαια, επρόκειτο για κανέναν 15χρονο μαθητή ή κανέναν εργάτη, η αστυνομία θα είχε φροντίσει για την σύλληψη του μέσα σε δευτερόλεπτα. Αυτό ήταν και είναι το αστικό τους κράτος.