Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά τον Κώστα Καζάκο

Τον αγωνιστή άνθρωπο, τον μεγάλο ηθοποιό και σκηνοθέτη, Κώστα Καζάκο, αποχαιρετούν με ανακοινώσεις τους πολιτικοί, κόμματα και φορείς.

Ανακοίνωση της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ για το θάνατο του Κώστα Καζάκου

Ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης, μεταξύ άλλων έκανε λόγο για «μια πληθωρική και δυναμική προσωπικότητα, που υπήρξε διαρκώς παρούσα στην Τέχνη, όπως και στη δημόσια ζωή ως βουλευτής».

Συγκεκριμένα ο κ.Μητσοτάκης ανέφερε στην ανάρτηση του: «Με θλίψη πληροφορήθηκα τον θάνατο του Κώστα Καζάκου. Μιας πληθωρικής και δυναμικής προσωπικότητας, που υπήρξε διαρκώς παρούσα στην Τέχνη, όπως και στη δημόσια ζωή ως βουλευτής. Και από τις δύο θα λείψουν, τώρα, τόσο η επιβλητική του εμφάνιση, όσο και η χαρακτηριστική φωνή του».

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει πως «ο Κώστας Καζάκος υπήρξε ένας ηθοποιός και σκηνοθέτης που συνδύαζε με δυναμισμό την καλλιτεχνική με την πολιτική δραστηριότητα».

«Ο κόσμος του πολιτισμού έχασε σήμερα έναν σπουδαίο καλλιτέχνη, έναν ακούραστο αγωνιστή» έγραψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. «Ο Κώστας Καζάκος έδεσε το θέατρο με τις αγωνίες του λαού μας. Κόσμησε όχι μόνο το θέατρο αλλά και το κοινοβούλιο μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ. Τα συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του».

Το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, μέσω του εκπροσώπου Τύπου του Δ. Μάντζου, αναφέρει ότι «μέσα από τη μακρά διαδρομή του, τους εμβληματικούς ρόλους που ενσάρκωσε και τις παραστάσεις που σκηνοθέτησε, άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στο θέατρο και στην υποκριτική τέχνη».

Σε ανάρτησή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25 Μ. Κριθαρίδης αναφέρει: «Σήμερα αποχαιρετάμε με θλίψη έναν μεγάλο άνθρωπο του θεάτρου, τον Κώστα Καζάκο».

Η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, μεταξύ άλλων αναφέρει στη δήλωσή της: «Ο Κώστας Καζάκος υπήρξε σπουδαίος ηθοποιός, σκηνοθέτης και δάσκαλος, απόλυτα αφοσιωμένος στη θεατρική τέχνη. Από την αρχή της σταδιοδρομίας του, τη δεκαετία του ’50, ξεχώρισε, με τη χαρακτηριστική του αυστηρή και δυναμική προσωπικότητα και την άνεση του πρωταγωνιστή».

Ν. Μπελογιάννης Ν. Πλουμπίδης – Στο σπίτι των ηρώων