Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ο φόβος και ο τρόμος των Τούρκων

Ποιος Ράμπο, Τσακ Νόρις και κουραφέξαλα… Ο φόβος και ο τρόμος των Τούρκων ακούσει στο όνομα Φαήλος Κρανιδιώτης. Ενθουσιασμένο από την όξυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων το ατρόμητο κομάντο που λέγεται Φαήλος ξεκίνησε ήδη να βγάζει πολεμικές ιαχές μέσω… Twitter.

Ανάμεσα σε άλλα, ο έλληνας Τζον Μακλέιν έγραψε: «Μην έχετε αμφιβολίες. Εάν έρθουν οι Τούρκοι, η αριστερή καμαρίλα απλά θα κάνει μπιντέ. Άλλοι θα τους ταϊσουμε στα ψάρια».

Σύντομο διάλλειμα για να συνέλθουμε απ’ τα γέλια και συνεχίζουμε…

Μην αναρωτιέστε μετά γιατί ο Ερντογάν και οι τούρκοι αξιωματούχοι μένουν μόνο στα λόγια και δεν αποτολμούν να έρθουν. Η απάντηση είναι σαφής. Ξέρουν ότι στα ημέτερα εδάφη τους περιμένει ο Φαήλος και η παρέα του (προφανώς εννοεί τον Τζήμερο και τον Μπογδάνο) να τους ταϊσουν στα ψάρια.

Είναι γνωστό τοις πάσι πως ο πατριωτισμός, η λεβεντιά και η ανδρεία είναι γνωρίσματα των ακροδεξιών. Το λένε άλλωστε και τα απομνημονεύματα ταγματασφαλιτών και γερμανοτσολιάδων.

Πολιτικός πρόγονος του Φαήλου κατά την διάρκεια της Κατοχής ποζάρει στο φακό.

Μια σημείωση μόνο: Ελπίζουμε ο στρατηγός Φαήλος να μείνει πιστός στις υποσχέσεις του και να μην ακολουθήσει τα καμώματα των πολιτικών και ιδεολογικών του προγόνων στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο που, ως ελληνόφωνα SS, έκαναν τα θελήματα και τη βρώμικη δουλειά των Ναζί κατακτητών και αργότερα μεταμφιέστηκαν σε τσολιαδάκια υπάκουα στις εντολές των Άγγλων και Αμερικανών.

«Τσε Γκεβάρα, πρεσβευτής της Επανάστασης», του Νίκου Μόττα