Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πέθανε ο Χένρι Κίσινγκερ – Το βιογραφικό του στάζει αίμα

Πέθανε ο Χένρι Κίσινγκερ , παλιά «καραβάνα» του αμερικανικού ιμπεριαλισμού, πρώην υπουργός Εξωτερικών (επί Προέδρου Ρίτσαρντ Νίξον), μετέπειτα σύμβουλος πολλών Αμερικανών Προέδρων και πολλών ιμπεριαλιστικών εγκλημάτων για τα οποία τιμήθηκε και με Νόμπελ!!!

Το βιογραφικό του στάζει από αίμα αθώων. Τόσο που στάθηκε αδύνατο να αποκρυφτεί. Για το λόγο αυτό διώκεται σε πολλές χώρες της υφηλίου ως ηθικός αυτουργός εκατοντάδων ή και χιλιάδων εγκλημάτων. Δεν «εγκλιμάτισε», απλώς προώθησε με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο την πολιτική επικυριαρχίας.

Ο Κίσινγκερ , κατά τη διάρκεια της θητείας του στην αμερικανική κυβέρνηση και κατέχοντας παράλληλα τη θέση του προεδρικού συμβούλου σε θέματα ασφαλείας, ήλεγχε και ενέκρινε τις επιχειρήσεις της ΣΙΑ και των λοιπών μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, ενώ συμμετείχε ενεργά στο σχεδιασμό πραξικοπημάτων και άλλων στρατιωτικών ή μη ανατροπών και επιχειρήσεων ανά την υφήλιο (Ινδοκίνα, Μπαγκλαντές, Χιλή, Κύπρος, Ανατολικό Τιμόρ). Ο συστηματικός δε, χαρακτήρας των εγκλημάτων, ο σχεδιασμός, η έκταση αλλά και τα κίνητρα που ωθούσαν τον πρώην υπουργό Εξωτερικών,οδήγησε σε απαίτηση πάρα πολλών ανά τον κόσμο να δικαστεί για εγκλήματα πολέμου. Για τον απροκάλυπτο ρόλο του σε αποφάσεις όπως οι μαζικοί βομβαρδισμοί των ΗΠΑ στην Καμπότζη, ή η αμερικανική υποστήριξη στον ινδονήσιο δικτάτορα Σουχάρτο, η εισβολή των δυνάμεων του οποίου στο Ανατολικό Τιμόρ στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 200.000 ανθρώπους το 1975 και ο σφαγιασμό 2.500.000 κομμουνιστών

Όμως ήταν πάνω απ’ όλα η δράση της CIA στη Λατινική Αμερική, συχνά με προσωπικές του εντολές: ειδικά το στρατιωτικό πραξικόπημα του 1973 στη Χιλή, η κατάληψη της εξουσίας από τον Αουγούστο Πινοτσέτ και ο θάνατος του σοσιαλιστή προέδρου Σαλβαδόρ Αγιέντε. Στην πορεία των ετών, ήρθαν στο φως απόρρητα έγγραφα που αποκάλυπταν το περίγραμμα και το εύρος αυτού που θα γινόταν γνωστό με την ονομασία «Σχέδιο Κόνδωρ»: σκοπός του ήταν η εξάλειψη των αντιπάλων των στρατιωτικών δικτατοριών στη Λατινική Αμερική τα χρόνια του 1970 και του 1980.

Ο Κίσινγκερ, μεταξύ άλλων είχε εγκρίνει το σχέδιο της CIA για το πραξικόπημα της χούντας εναντίον του Μακάριου, που έδωσε το πρόσχημα στην Τουρκία να εισβάλλει στην Κύπρο τον Ιούλιο του 1974. Οι Κύπριοι θεωρούν τον Χένρι Κίσινγκερ , υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών στην περίοδο της τουρκικής εισβολής του 1974, ως υπεύθυνο για την εξαφάνιση των δικών τους.

 

Να ακουστεί μέχρι τη Γάζα: ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ