Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ισραήλ: 3 νεκροί και 6 τραυματίες σε επίθεση ένοπλων στην Ιερουσαλήμ

Τρεις άνθρω­ποι σκο­τώ­θη­καν σήμε­ρα το πρωί και έξι άλλοι τραυ­μα­τί­στη­καν, εκ των οποί­ων τρεις σοβα­ρά, σε επί­θε­ση με πυρο­βό­λο όπλο ενα­ντί­ον ανθρώ­πων που περί­με­ναν σε στά­ση λεω­φο­ρεί­ου στην Ιερου­σα­λήμ, σύμ­φω­να με νεό­τε­ρο απο­λο­γι­σμό της ισραη­λι­νής αστυνομίας.

«Δύο τρο­μο­κρά­τες που επέ­βαι­ναν σε αυτο­κί­νη­το και ήταν οπλι­σμέ­νοι ο ένας με Μ‑16 και ο άλλος με πιστό­λι» άνοι­ξαν πυρ ενα­ντί­ον πολι­τών που περί­με­ναν σε στά­ση λεω­φο­ρεί­ου γύρω στις 07:40 (τοπι­κή ώρα και ώρα Ελλά­δας), δήλω­σε ο διευ­θυ­ντής της αστυ­νο­μί­ας της Ιερου­σα­λήμ Ντο­ρόν Τόρ­γκε­μαν στους δημο­σιο­γρά­φους από το σημείο της επίθεσης.

Η αστυ­νο­μία διευ­κρί­νι­σε ότι την επί­θε­ση εξα­πέ­λυ­σαν «δύο κάτοι­κοι της Ανα­το­λι­κής Ιερου­σα­λήμ». Οι δύο δρά­στες «σκο­τώ­θη­καν γρή­γο­ρα από δύο στρα­τιώ­τες που ήταν εκτός υπη­ρε­σί­ας και έναν πολί­τη, οι οποί­οι πυρο­βό­λη­σαν ενα­ντί­ον τους», διευ­κρί­νι­σε η ίδια πηγή.

Η Magen David Adom (Mada), η ισραη­λι­νή υπη­ρε­σία ασθε­νο­φό­ρων, διευ­κρί­νι­σε ότι ο ένας νεκρός είναι «μια νεα­ρή γυναί­κα 24 ετών».

Μεγά­λος αριθ­μός ασθε­νο­φό­ρων έχει σπεύ­σει στο σημείο, ενώ η αστυ­νο­μία ερευ­νά την περιο­χή για να δια­σφα­λί­σει ότι δεν υπάρ­χουν άλλοι δράστες.

Βίντεο που αναρ­τή­θη­κε στο δια­δί­κτυο δεί­χνει δύο άνδρες να βγαί­νουν από λευ­κό αυτο­κί­νη­το και να ανοί­γουν πυρ ενα­ντί­ον των ανθρώ­πων που βρί­σκο­νταν στη στά­ση, προ­τού πέσουν νεκροί.

 

Να ακου­στεί μέχρι τη Γάζα: ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο