Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Παγκόσμιος σεβασμός για Τεντόγλου: «Απόλυτος εκτελεστής των πρωταθλημάτων» και «άρχοντας του τελευταίου άλματος»

Με δύο φράσεις αποθέωσαν η Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Στίβου τον Μίλτο Τεντόγλου, μετά το συναρπαστικό φινάλε στον τελικό του αθλήματος στην Βουδαπέστη: ο «απόλυτος εκτελεστής των πρωταθλημάτων» και ο «άρχοντας του τελευταίου άλματος».

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία μάλιστα υπενθύμισε τα αμέτρητα χρυσά του Μίλτου στο ποστάρισμά της στο Facebook:

Πλέον ο Παγκόσμιος Μίλτος Τεντόγλου έχει στη συλλογή του όλα τα χρυσά μετάλλια των μεγάλων αγώνων, πετυχαίνοντας το γκραν σλαμ στίβου: Ολυμπιακό, Ευρωπαϊκό, Παγκόσμιο.

Πέρα από το θαυμασμό και την περηφάνεια των Ελλήνων, καιρό τώρα έχει κερδίσει και τον παγκόσμιο σεβασμό. Πρόκειται άλλωστε για μια ιδιαίτερη περίπτωση αθλητή. Δεν είναι μόνο οι μεγάλες επιδόσεις. Δεν είναι μόνο το ήθος του που φάνηκε και χτες στις δηώσεις του για τον βασικό του αντίπαλο αλλά και την παρότρυνση όταν αυτός επιχειρούσε το τελευταίο του άλμα. Είναι αυτό το κάτι που τον κάνει «πραγματικό εκτελεστή» όπως τον χαρακτήρισε ο προπονητής του Γ. Πομάσκι.

Σε δήλωσή του στο SPORT24, αμέσως μετά την σπουδαία νίκη του Μίλτου Τεντόγλου στον τελικό του μήκους, ο Γιώργος Πομάσκι είπε χαρακτηριστικά: «Έδωσα πάρα πάρα πάρα πολλά στην Ελλάδα και η Ελλάδα με κέρασε Τεντόγλου! Το καλύτερο κέρασμα. Αυτό να γράψεις».

«Οι χθεσινές δηλώσεις για τους συναθλητές του, η αντίληψη του για τον αγώνα δείχνουν τον χαρακτήρα, την σεμνότητα αλλά και την υπεροχή ενός παγκόσμιου πρωταθλητή, που έχει την ανατροπή στο αίμα του» όπως εύστοχα είπε ο ΓΓ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας.