Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ο Ντόναλντ Τραμπ επέστρεψε στο Twitter μέσω… φυλακής

Σκυ­θρω­πός, συνο­φρυω­μέ­νος, με βλέμ­μα όλο καχυ­πο­ψία: ο Ντό­ναλντ Τραμπ φωτο­γρα­φή­θη­κε χθες, Πέμ­πτη, σε φυλα­κή της Ατλά­ντα στο πλαί­σιο της επί­ση­μης δια­δι­κα­σί­ας σύλ­λη­ψής του, κάτι που συνέ­βη για πρώ­τη φορά σε πρώ­ην πρό­ε­δρο στην ιστο­ρία των Ηνω­μέ­νων Πολιτειών.

Στις τρεις προη­γού­με­νες παρα­πο­μπές του στα ποι­νι­κά δικα­στή­ρια είχε κατα­φέ­ρει να ξεφύ­γει απ’ αυτό το υπο­τι­μη­τι­κό τελε­τουρ­γι­κό, όμως ο δισε­κα­τομ­μυ­ριού­χος υπο­ψή­φιος για την προ­ε­δρία, ο οποί­ος κατη­γο­ρεί­ται ότι επι­χεί­ρη­σε να χει­ρα­γω­γή­σει τα απο­τε­λέ­σμα­τα των προ­ε­δρι­κών εκλο­γών του 2020, δεν μπό­ρε­σε τελι­κά να το αποφύγει.

«Μην παρα­δί­νε­στε ποτέ!», έγρα­ψε σε ανάρ­τη­σή του στο Twitter, νυν X, κάνο­ντας σαφή τη βού­λη­σή του να δώσει μάχη ενα­ντί­ον αυτού που θεω­ρεί «κυνή­γι μαγισ­σών» ενορ­χη­στρω­μέ­νο από τον πρό­ε­δρο Τζο Μπάιντεν.

Η προη­γού­με­νη ανάρ­τη­σή του σ’ αυτή την πλατ­φόρ­μα, που ήταν άλλο­τε ο αγα­πη­μέ­νος του δίαυ­λος επι­κοι­νω­νί­ας, χρο­νο­λο­γού­νταν από τον Ιανουά­ριο 2021. Του είχε απα­γο­ρευ­τεί να κάνει εκεί αναρ­τή­σεις μετά την επί­θε­ση των οπα­δών του ενα­ντί­ον του Κογκρέ­σου των ΗΠΑ, όμως η απα­γό­ρευ­ση αυτή έχει πλέ­ον αρθεί.

Αφού κατέ­βα­λε εγγύ­η­ση 200.000 δολα­ρί­ων για να αφε­θεί ελεύ­θε­ρος, ο Τραμπ, φαβο­ρί στις προ­κρι­μα­τι­κές εκλο­γές των Ρεπου­μπλι­κά­νων για το προ­ε­δρι­κό χρί­σμα ενό­ψει των εκλο­γών του 2024, ανα­χώ­ρη­σε γρή­γο­ρα από τη φυλα­κή της Ατλά­ντα με οχη­μα­το­πο­μπή και κάτω από αυστη­ρά μέτρα ασφαλείας.

Ο 70χρονος κατη­γο­ρεί­ται στη Νέα Υόρ­κη για ύπο­πτες πλη­ρω­μές σε μια πρώ­ην ηθο­ποιό πορ­νο­γρα­φι­κών ται­νιών, καθώς και από την ομο­σπον­δια­κή δικαιο­σύ­νη για εκλο­γι­κές πιέ­σεις κατά τις προ­ε­δρι­κές εκλο­γές του 2020, όπως και για αμέ­λεια στη δια­χεί­ρι­ση δια­βαθ­μι­σμέ­νων εγγρά­φων αφού έφυ­γε από το Λευ­κό Οίκο.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο