Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Παγκόσμιος σεβασμός για Τεντόγλου: «Απόλυτος εκτελεστής των πρωταθλημάτων» και «άρχοντας του τελευταίου άλματος»

Με δύο φρά­σεις απο­θέ­ω­σαν η Παγκό­σμια και Ευρω­παϊ­κή Ομο­σπον­δία Στί­βου τον Μίλ­το Τεντό­γλου, μετά το συναρ­πα­στι­κό φινά­λε στον τελι­κό του αθλή­μα­τος στην Βου­δα­πέ­στη: ο «από­λυ­τος εκτε­λε­στής των πρω­τα­θλη­μά­των» και ο «άρχο­ντας του τελευ­ταί­ου άλματος».

Η Ευρω­παϊ­κή Ομο­σπον­δία μάλι­στα υπεν­θύ­μι­σε τα αμέ­τρη­τα χρυ­σά του Μίλ­του στο ποστά­ρι­σμά της στο Facebook:

Πλέ­ον ο Παγκό­σμιος Μίλ­τος Τεντό­γλου έχει στη συλ­λο­γή του όλα τα χρυ­σά μετάλ­λια των μεγά­λων αγώ­νων, πετυ­χαί­νο­ντας το γκραν σλαμ στί­βου: Ολυ­μπια­κό, Ευρω­παϊ­κό, Παγκόσμιο.

Πέρα από το θαυ­μα­σμό και την περη­φά­νεια των Ελλή­νων, και­ρό τώρα έχει κερ­δί­σει και τον παγκό­σμιο σεβα­σμό. Πρό­κει­ται άλλω­στε για μια ιδιαί­τε­ρη περί­πτω­ση αθλη­τή. Δεν είναι μόνο οι μεγά­λες επι­δό­σεις. Δεν είναι μόνο το ήθος του που φάνη­κε και χτες στις δηώ­σεις του για τον βασι­κό του αντί­πα­λο αλλά και την παρό­τρυν­ση όταν αυτός επι­χει­ρού­σε το τελευ­ταίο του άλμα. Είναι αυτό το κάτι που τον κάνει «πραγ­μα­τι­κό εκτε­λε­στή» όπως τον χαρα­κτή­ρι­σε ο προ­πο­νη­τής του Γ. Πομάσκι.

Σε δήλω­σή του στο SPORT24, αμέ­σως μετά την σπου­δαία νίκη του Μίλ­του Τεντό­γλου στον τελι­κό του μήκους, ο Γιώρ­γος Πομά­σκι είπε χαρα­κτη­ρι­στι­κά: «Έδω­σα πάρα πάρα πάρα πολ­λά στην Ελλά­δα και η Ελλά­δα με κέρα­σε Τεντό­γλου! Το καλύ­τε­ρο κέρα­σμα. Αυτό να γράψεις».

«Οι χθε­σι­νές δηλώ­σεις για τους συνα­θλη­τές του, η αντί­λη­ψη του για τον αγώ­να δεί­χνουν τον χαρα­κτή­ρα, την σεμνό­τη­τα αλλά και την υπε­ρο­χή ενός παγκό­σμιου πρω­τα­θλη­τή, που έχει την ανα­τρο­πή στο αίμα του» όπως εύστο­χα είπε ο ΓΓ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο