Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Γ. Πομάσκι για Μίλτο Τεντόγλου: Πραγματικός εκτελεστής!

Τις σκέ­ψεις του για τον νέο θρί­αμ­βο και το χρυ­σό μετάλ­λιο του Μίλ­του Τεντό­γλου, στο Παγκό­σμιο Πρω­τά­θλη­μα Στί­βου, μοι­ρά­στη­κε ο προ­πο­νη­τής του και μεγά­λος μετρ των επι­τυ­χιών, Γιώρ­γος Πομά­σκι, γρά­φο­ντας στο προ­σω­πι­κό του blog στην ιστο­σε­λί­δα του ΣΕΓΑΣ.

Ο Γ. Πομά­σκι αναφέρει:

«Ο Μίλ­τος Τεντό­γλου απέ­δει­ξε σε έναν πάρα πολύ δύσκο­λο αγώ­να πόσο μεγά­λος αθλη­τής είναι. Χρειά­στη­κε να αντι­δρά­σει τρεις φορές και τα κατά­φε­ρε! Πραγ­μα­τι­κός εκτελεστής!

Έχει μια μονα­δι­κή ικα­νό­τη­τα να μπο­ρεί να ελέγ­χει πλή­ρως στα άλμα­τά του την φορά, την ταχύ­τη­τά, την τεχνι­κή, την αιώ­ρη­ση. Γνω­ρί­ζει ακρι­βώς που βρί­σκε­ται και τις κινή­σεις που εκτε­λεί το σώμα του. Το στοι­χείο που προ­σθέ­τω στο Μίλ­το πάνω στον αγώ­να είναι η επι­βε­βαί­ω­ση, όσον αφο­ρά το τεχνι­κό κομ­μά­τι. Πριν ξεκι­νή­σει ο τελι­κός περι­μέ­να­με ότι θα φτά­σει σε αυτά τα επί­πε­δα για τη διεκ­δί­κη­ση του χρυ­σού μεταλ­λί­ου. Γνω­ρί­ζα­με ότι χρεια­ζό­ταν να πάρου­με ρίσκο, να «κλεί­σου­με» τη φορά και να βγει η τέλεια εκτέ­λε­ση, για­τί με μικρή επί­δο­ση δεν θα μπο­ρού­σε να κερδίσει.

Δεν ήταν καθό­λου εύκο­λες οι συν­θή­κες του τελι­κού για τους αθλη­τές. Είχε πολύ ζέστη και όλοι ερχό­ντου­σαν από τις δυνα­τές τελευ­ταί­ες προ­πο­νή­σεις τους, γι’ αυτό και βγή­καν κάποιες κρά­μπες και οι περισ­σό­τε­ροι «άδεια­σαν» μόλις έβγα­λαν ένα καλό άλμα. Ο μόνος που κρά­τη­σε ψηλά το επί­πε­δο μέχρι το τέλος ήταν ο Μίλ­τος, κι αυτό είναι απο­τέ­λε­σμα της προ­ε­τοι­μα­σί­ας μας και των πολ­λών επα­να­λή­ψε­ων στη φορά μας. Τον Πίνοκ τον υπο­λο­γί­ζα­με ως έναν από τους κυριό­τε­ρους αντι­πά­λους, όπως και τα άλλα παι­διά από την Καραϊ­βι­κή και τους Ινδούς, στους οποί­ους δεν βγή­κε ο αγώνας.

Αυτό ήταν ένα μετάλ­λιο, που βάσει των προ­πο­νή­σε­ων που έχου­με κάνει, δεν θα έπρε­πε να μας ξεφύ­γει. Αισθα­νό­μουν σίγου­ρος ότι θα τα κατα­φέ­ρει, μια σιγου­ριά που πηγά­ζει από τον ίδιο. Πλέ­ον ο Μίλ­τος πέτυ­χε το γκραν σλαμ του στί­βου (σ.σ.: Ολυ­μπια­κούς Αγώ­νες, παγκό­σμιο και ευρω­παϊ­κό ανοι­χτού και κλει­στού στί­βου). Όμως, όπως συνη­θί­ζου­με να λέμε, καλύ­τε­ρο από το μία φορά ολυ­μπιο­νί­κης είναι το δύο φορές ολυμπιονίκης».

Ακό­μα, αμέ­σως μετά την σπου­δαία νίκη του Μίλ­του Τεντό­γλου στον τελι­κό του μήκους, ο Γιώρ­γος Πομά­σκι, δήλω­σε χαρα­κτη­ρι­στι­κά στο SPORT24, «έδω­σα πάρα πάρα πάρα πολ­λά στην Ελλά­δα και η Ελλά­δα με κέρα­σε Τεντό­γλου! Το καλύ­τε­ρο κέρα­σμα. Αυτό να γράψεις».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο