Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΠΑΜΕ: Φωτογραφικό υλικό από αποστολές – εκδηλώσεις για την Παλαιστίνη

Το ταξικό εργατικό κίνημα διαχρονικά, από την ίδρυσή του, στέκεται στο πλευρό του αγωνιζόμενου Παλαιστινιακού λαού για ένα ελεύθερο κράτος με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

 Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.

Φωτογραφίες από αντιπροσωπείες του ΠΑΜΕ στη Ραμάλα, στη Γάζα και σε άλλες περιοχές και δράσεις αλληλεγγύης στην Ελλάδα.

Τελ Αβίβ: Κοινή διαδήλωση Ισραηλινών και Παλαιστινίων απαιτώντας να σταματήσει ο πόλεμος

 Δώσαμε την υπόσχεσή μας
και το λόγο μας τον κρατάμε:

Με την Παλαιστίνη
__ως τη λευτεριά.

  • Αποστολή του ΠΑΜΕ στη Ραμάλα 22 Σεπτέμβρη 2003.
  • Αποστολή του ΠΑΜΕ στη Ραμάλα 9 Γενάρη 2009 και συμμετοχή στη διαδήλωση που οργάνωσε η Γενική Ένωση Παλαιστινίων Εργατών με το σύνθημα «Αλληλεγγύη στον λαό της Παλαιστίνης – Λευτεριά στην Παλαιστίνη».
  • Αποστολή του ΠΑΜΕ στη Γάζα 11 Ιούνη 2013.

Αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ στην Παλαιστίνη 6 Φλεβάρη 2018 και επίσκεψη στην οικογένεια Ταμίμι, όπου η κόρη Αχέντ Ταμίμι και η μητέρα βρίσκονταν φυλακισμένες στο Ισραήλ.

Κινητοποίηση στα γκισέ της ισραηλινής αεροπορικής εταιρείας EL AL, στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», στις 14 Ιούλη 2010, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει η πτήση 542 από Αθήνα για Τελ Αβίβ. Η ενέργεια αυτή ήταν στο πλαίσιο της διεθνούς εκστρατείας της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας ενάντια στον συνεχιζόμενο αποκλεισμό της Γάζας από την κυβέρνηση του Ισραήλ, που έχει την υποστήριξη των Αμερικανών και Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών.

17 Απρίλη 2012, κινητοποίηση ΠΑΜΕ – ΠΣΟ για την Παλαιστίνη, στην πρεσβεία του Ισραήλ.

Το ΠΑΜΕ μαζί με συνδικάτα στις 29 Ιούλη 2014 πραγματοποίησαν διαμαρτυρία μπροστά στα γκισέ των ισραηλινών αερογραμμών της εταιρείας EL – AL. Κατήγγειλαν τις συνεχιζόμενες δολοφονικές επιδρομές του Ισραήλ σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού, με τη στήριξη των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το ΠΑΜΕ, Ομοσπονδίες και Συνδικάτα πραγματοποίησαν στις 31 Ιούλη 2014 ποδοσφαιρικό αγώνα αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης, στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο «Εύα Χριστοδούλου» στο Μπαρουτάδικο στο Αιγάλεω.

Φιλοξενία παιδιών από την Παλαιστίνη 31 Οκτώβρη 2004 – Χαιρετισμός ενός από αυτά στην Εκδήλωση Διεθνιστικής Αλληλεγγύης στο Σπόρτιγκ.

Φιλοξενία παιδιών από την Παλαιστίνη στην Ελλάδα:

  • 31 Οκτώβρη 2004
  • 15 Σεπτέμβρη 2005
  • 25 Οκτώβρη 2008