Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πανδημία: Η κυβέρνηση «εύχεται» ατομική ευθύνη για να τη βάλουμε «καθαρή» τα Χριστούγεννα

Στην χρεοκοπημένη λογική της «ατομικής ευθύνης», αντί της ουσιαστικής ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας επιμένει η κυβέρνηση, που διά στόματος του κυβερνητική εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, δήλωσε ότι κατά την περίοδο των Χριστουγέννων τα μόνα μέτρα προστασίας θα είναι… «σχολαστική τήρηση μέτρων ατομικής προστασίας και συχνός έλεγχος».

Όπως είπε ο Γ. Οικονόμου, η περίοδος των Χριστουγέννων διακρίνεται από αυξημένη κοινωνική και θρησκευτική δραστηριότητα, όμως η κυβέρνηση δεν θα προβεί σε κάποιο επιπλέον μέτρο για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού, ενώ συνέστησε στους πολίτες να πραγματοποιούν, με δική τους ευθύνη και κόστος, αυτοδιαγνωστικά τεστ, καθώς το κράτος παρέχει μόνο έναν δωρεάν.

«Πάνω από όλα είναι αναγκαίος ο καθολικός εμβολιασμός και ο εμβολιασμός με την 3η δόση», δήλωσε επίσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, επιμένοντας στη λογική που θεωρεί το εμβόλιο πανάκεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ενώ έχει αποδειχθεί πλέον ότι αυτό το πολύτιμο όπλο, από μόνο του δεν αρκεί, αν δεν συνοδευτεί με άλλα ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας του λαού.

Ακόμα ο Γ. Οικονόμου υπενθύμισε ότι από σήμερα οι πολίτες άνω των 60 ετών που έχουν συμπληρώσει 7 μήνες και δεν έχουν κάνει αναμνηστική δόση, θα λογίζονται ως ανεμβολίαστοι, ενώ ανέφερε πως την Παρασκευή άνοιξε και η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των παιδιών 5-11 ετών.

Πηγή: 902.gr