Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πανεξόρμηση με τον “Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου”

Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για την επιτυχία της

Μαζί με το φύλλο στις 12 – 13 Μάρτη η Απόφαση της ΚΕ για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η προετοιμασία των Κομματικών Οργανώσεων για την πανεξόρμηση με τον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» 12 – 13 Μάρτη, στον οποίο θα δημοσιευτεί η Απόφαση της ΚΕ του ΚΚΕ για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία.

Η Απόφαση χρειάζεται να φτάσει σε χιλιάδες χέρια, να αποτελέσει βάση για συζήτηση με όλους αυτούς που αγωνιούν για τις εξελίξεις στην Ουκρανία και τις επιπτώσεις τους, διακρίνουν τους πρόσθετους κινδύνους από την εμπλοκή της χώρας μας, αγανακτούν από τα δεινά που γεννά το καπιταλιστικό σύστημα για τους λαούς.

Η δημοσίευσή της έρχεται πάνω σε μια περίοδο που τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ επικοινωνούν με διευρυμένο κομμάτι κόσμου στους χώρους δουλειάς, Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, στις συνοικίες, σημαίνουν συναγερμό ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, αναδεικνύουν την ανάγκη να κλείσουν οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις στη χώρα μας, να σταματήσει η εμπλοκή στα σχέδια ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ. Την ανάγκη οι λαοί να μη διαλέξουν στρατόπεδο ιμπεριαλιστών αλλά να χαράξουν τη δική τους αυτοτελή γραμμή πάλης, να δυναμώσουν το αγώνα τους με προοπτική να πάρουν το τιμόνι της εξουσίας στα χέρια τους.

Οι δεκάδες συσκέψεις και εκδηλώσεις που χαρακτηρίζονται από πλούσια συζήτηση, τα ερωτήματα που θέτουν οι συνάδελφοί μας, οι συνομιλητές μας, οι γείτονές μας δείχνουν το αναβαθμισμένο ενδιαφέρον που υπάρχει για τις θέσεις και τη δράση του Κόμματος, τονίζουν την ανάγκη αυτές να κουβεντιάζονται ακόμα πιο διεξοδικά, να βαθαίνει η συζήτηση που θα παρακινεί ακόμα περισσότερους για δράση, πλάι στις Κομματικές Οργανώσεις.

Η Απόφαση μπορεί να δώσει το έναυσμα ώστε η συζήτηση να πάρει πλατιά χαρακτηριστικά, να πάει ένα βήμα παραπέρα, όντας ακόμα πιο αποδεικτική απέναντι σε μια σειρά από μύθους των κομμάτων του ευρωατλαντισμού μαζί με τις δόσεις αντικομμουνισμού που εξαπολύουν. Να ενισχύσει το ταξικό κριτήριο ερμηνείας των εξελίξεων που θα βοηθήσει λαϊκές δυνάμεις να μη νομιμοποιούν τα διάφορα προσχήματα των ιμπεριαλιστών, να ξετινάζουν τη στάση αναμονής που καλλιεργούν η επίκληση στη διπλωματία των ιμπεριαλιστικών οργανισμών, η αστική ομοβροντία για το τάχα «ανεπίκαιρο» των αγώνων και διεκδικήσεων. Να προβληθεί η ορθότητα της πολιτικής του Κόμματος που κριτήριο έχει το συμφέρον των λαών και όχι την κερδοφορία και τα συμφέροντα της μιας ή της άλλης αστικής τάξης.

Εκτός από το πρόσφορο έδαφος που υπάρχει, η μάχη της πανεξόρμησης έχει τις δικές της απαιτήσεις για να είναι επιτυχημένη. Οι Οργανώσεις γνωρίζουν ποιες είναι αυτές, έχουν συγκεντρώσει άλλωστε τη θετική πείρα όλου του προηγούμενου διαστήματος από ανάλογες προσπάθειες. Ετσι, με χαρτί και μολύβι, οι ΚΟΒ και οι ΟΒ βάζουν κάτω σχέδιο, καταμερίζουν συγκεκριμένα τα πλάνα της εφημερίδας, καταρτίζουν το πρόγραμμα περιοδειών και εξορμήσεων φροντίζοντας να βρεθούν σε όλους του μαζικούς χώρους, εντάσσουν στη μάχη της διακίνησης οπαδούς και φίλους, ξεχωρίζουν νέες περιπτώσεις όπου πρέπει πάση θυσία να φτάσει ο «Ριζοσπάστης» με την Απόφαση.

Ριχνόμαστε λοιπόν με όλες μας τις δυνάμεις στη μάχη για να φτάσουν ο «Ριζοσπάστης» και η Απόφαση παντού, να μπει σε κάθε χώρο δουλειάς και λαϊκό σπίτι η φωνή του Κόμματος, η θέση του για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.