Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Πανεπιστημονική»: το κίνημα μας μετά τις εκλογές στην ΠΕΤΟΜ-ΤΕΕ

Το «Ατέχνως» -από θέσεις αρχής, στέκεται διεξοδικά στα ζητήματα και τους στόχους του συνταξιοδοτικού κινήματος προβάλλοντας τον ταξικό του προσανατολισμό και τους δυναμικούς μαζικούς αγώνες αυτών που μόνο «απόμαχοι» δεν είναι.
Ένας επί μέρους κλάδος αλλά αναπόσπαστο κομμάτι τους είναι οι μηχανικοί, σε συνεχή μάχη ενάντια στον «ρεαλισμό» του εργατοπατερισμού, έκαναν εκλογές στις 5 Φλεβάρη, όπου παρά το γεγονός ότι η ΓΣ της ΠΕΤΟΜ-ΤΕΕ με ευρεία πλειοψηφία χάραξε με τις αποφάσεις της αγωνιστική πορεία, ενταγμένη στο Συνταξιουχικό κίνημα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων, η συντονισμένη, προκλητική μαζική προσέλευση άσχετων προσώπων, που ήρθαν μετά την αποπεράτωση των εργασιών της μόνο για να ψηφίσουν, προσώπων πρωτοφανέρωτων, που δεν έχουν καμιά σχέση με το συνταξιουχικό κίνημα, που κίνησαν οι διάφοροι γνωστοί-άγνωστοι αντιδραστικοί μηχανισμοί γύρω από την τεράστια πίτα των μεγαλοεργολάβων, τα αρμόδια γι αυτήν υπουργεία, το ΤΕΕ, ΤΣΜΕΔΕ, ΤΜΕΔΕ κι η Τράπεζα Αττικής, κατάφερε για 6 ψήφους να πάρει την πλειοψηφία στο νέο ΔΣ

Οι ταξικές δυνάμεις μπροστά στη γνωστή αντιδραστική ομάδα του κυβερνητικού οσφυοκαμπτικού συνδικαλισμού (που βαδίζει με άνωθεν εντολές όχι μόνο στην ΠΕΤΟΜ-ΤΕΕ, αλλά και στην ΕΜΔΥΔΑΣ και αλλού) θα πρέπει να δώσουν όλες τις δυνάμεις τους να εφαρμοστούν οι αγωνιστικές επιταγές της Γ. Συνέλευσης πλάι-πλάι με όλους τους συνταξιούχους, που χτες 18 Φλεβάρη στη μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση, έδωσαν πάλι μαχητικό «παρών».

Η «Πανεπιστημονική» σε σχετική της ανακοίνωση αναφέρει:

ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΜΑΣ
ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΤΟΜ-ΤΕΕ

Η Γενική Συνέλευση της ΠΕΤΟΜ-ΤΕΕ με ευρεία πλειοψηφία χάραξε την πορεία της Ένωσής μας για το 2020.

Πρόκειται για μια αγωνιστική πορεία, ενταγμένη στο Συνταξιουχικό κίνημα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων, με τις εκτιμήσεις, διεκδικήσεις κι αγωνιστική στάση του, ενάντια στην αντιασφαλιστική λαίλαπα που συνεχίζεται με αυξανόμενη ένταση.

Η προκλητική μαζική προσέλευση άσχετων με τη Γενική μας Συνέλευση προσώπων, που ήρθαν μετά την αποπεράτωση των εργασιών της μόνο για να ψηφίσουν, προσώπων πρωτοφανέρωτων, που δεν έχουν καμιά σχέση με το συνταξιουχικό μας κίνημα και με την Ένωσή μας, προσώπων που κίνησαν οι διάφοροι αντιδραστικοί μηχανισμοί γύρω απο την τεράστια πίτα των μεγαλοεργολάβων, τα αρμόδια γι αυτήν υπουργεία, το ΤΕΕ, ΤΣΜΕΔΕ, ΤΜΕΔΕ κι η Τράπεζα Αττικής, κατάφερε για 6 ψήφους να υπερσκελίσει τον αριθμό των συναδέλφων που ήρθαν με επίγνωση και σεβασμό στις δημοκρατικές διαδικασίες και συμμετείχαν στη συνέλευση. Ο αριθμός τους μάλιστα ήταν αυξημένος  κάπου 50% σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές στην ΠΕΤΟΜ-ΤΕΕ.

Έτσι, παρ΄ όλο που την πλειοψηφία του ΔΣ έχει σήμερα η γνωστή αντιδραστική ομάδα του κυβερνητικού οσφυοκαμπτικού συνδικαλισμού, η ΠΕΤΟΜ-ΤΕΕ οφείλει να βαδίσει σύμφωνα με τις επιταγές της Γ. Συνέλευσης.

Στα 2,5 χρόνια πρωτοφανούς αρνητικής δράσης των εργατοπατέρων των Καρπαθίων προστέθηκε τώρα και μια πρόταση «σύμπνοιας» που έκαναν μετά τις εκλογές, που δεν ήταν τίποτα άλλο παρά η επιδίωξή τους να συναινέσουμε στις αντιδραστικές τους απόψεις, τις τελείως αντίθετες με τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης που είναι υποχρεωμένοι να ακολουθήσουν. Έτσι δεν μπορούμε να μην συμπεράνουμε ότι μάχιμος υπερασπιστής  των επιταγών της Γ.Σ. της ΠΕΤΟΜ-ΤΕΕ και της υλοποίησης τους είναι οι τρεις σύμβουλοι στο ΔΣ που θα συνεχίσουν να κάνουν στο ΔΣ της ΠΕΤΟΜ-ΤΕΕ τις εποικοδομητικές ρεαλιστικές τους προτάσεις ενωτικής αγωνιστικής αντίστασης στους σφαγείς μας.

Και βέβαια η ΕΣΤΑΜΕΔΕ που καλύπτει και όλους τους συνάδελφους της ΠΕΤΟΜ-ΤΕΕ είναι ο φορέας υλοποίησης και των αποφάσεων της ΓΣ της ΠΕΤΟΜ -ΤΕΕ. Δύναμή τους είναι η στήριξη των συναδέλφων που παλεύουν για σύνταξη που θα καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες, για σύγχρονη δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, για εισφορές στην κοινωνική ασφάλιση που δεν θα παίζονται στον τζόγο, αλλά θα τις εγγυάται το κράτος.

Συνάδελφοι, συναγωνιστές και των δύο φύλων

Η επιτυχία μας, η επιτυχία των ιδεών μας στη ΓΣ της ΠΕΤΟΜ-ΤΕΕ αποτελεί σημαντική παρακαταθήκη στον αγώνα μας.

Με νέα ορμή, στηριγμένοι και στους 50 παραπάνω που ενεργά μας υποστήριξαν, να διεισδύσουμε ακόμα περισσότερο στο νου και την καρδιά των συναδέλφων μας, να τους ωθήσουμε να ενδιαφερθούν για τα κοινά μας προβλήματα, μέσα από το φιλότιμο του αδικημένου που οργίζεται κι οργανώνεται με τους συμπάσχοντες συναδέλφους του. Το πεδίο δράσης μας ειναι τεράστιο. Κι οι δυνατότητες το ίδιο.

Εμπρός να συντρίψουμε την όποια κινητοποίηση καταφέρουν στο μέλλον οι επωφελούμενοι του εργολαβικού μεγαλοκεφαλαιουχικού κατεστημένου των υπουργείων και των εξαρτώμενων οργανισμών και Τράπεζας. Εμπρός να συντρίψουμε στη συνείδηση των ομοιοπαθών μας συνταξιούχων την αδράνεια, τη μοιρολατρία το γλείψιμο και την πολιτική μισαλλοδοξία. Απομονώνουμε τις σειρήνες της υποταγής και  της αποστράτευσης. Κάνουμε, την αγανάκτηση, τον θυμό μας, συλλογική δύναμη για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας.

19 2 2020

Ανακοίνωση Παν-κης ΠΕΤΟΜ-TEE-19 2 20