Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Παρί Σεν Ζερμέν — Μπασακσεχίρ: Απόψε η συνέχεια του αγώνα που διεκόπη εξαιτίας ρατσιστικού σχολίου

Σήμερα το απόγευμα θα συνεχιστεί ο αγώνας μεταξύ της Παρί Σεν Ζερμέν και της Μπασακσεχίρ που διεκόπη χθες στο 14ο λεπτό εξαιτίας ρατσιστικού επεισοδίου.

Ο Ολλανδός ρέφερι Ντάνι Μακέλι θα είναι εκείνος που θα «σφυρίξει» το υπόλοιπο κομμάτι του παιχνιδιού με το οποίο ασχολείται όλη η ποδοσφαιρική υφήλιος από χθες το βράδυ, έπειτα από την αναβολή για τις καταγγελίες της Μπασακσεχίρ περί ρατσιστικής έκφρασης του τέταρτου, Σεμπάστιαν Κολτέσκου, προς τον βοηθό προπονητή της τουρκικής ομάδας.

Όλα ξεκίνησαν στο 18ο λεπτό της αναμέτρησης στο Παρίσι, για την 6η αγωνιστική του Champions League, όταν ο βοηθός προπονητή της φιλοξενούμενης ομάδας, Πιέρ Γουεμπό, διαμαρτυρήθηκε έντονα για μία φάση. Τότε ακούγεται ο τέταρτος διαιτητής να ενημερώνει τον πρώτο διαιτητή, Οβίντιου Χάτσεγκαν, πως υπάρχει συμπεριφορά που πρέπει να τιμωρηθεί στον πάγκο του τουρκικού συλλόγου. Εν συνεχεία, ο πρώτος διαιτητής του ματς τον ρωτά ποιον πρέπει να παρατηρήσει με κίτρινη κάρτα, με τον τέταρτο διαιτητή να απαντά «Ala negru», που στα ρουμανικά σημαίνει «τον νέγρο».

Η λέξη «νέγρος» εξόργισε τον Γουεμπό, που είδε την κόκκινη και ξέσπασε κατά του Κολτσέσκου, ζητώντας του εξηγήσεις για τη συμπεριφορά του, ενώ φώναζε διαρκώς: «Γιατί με είπες νέγρο;».

Μάλιστα, ο προπονητής της Μπασάκσεχιρ, Οκάν Μπουρούκ, λίγο αργότερα, απευθυνόμενος στον 4ο διαιτητή, είπε: «Τον απέβαλες επειδή είναι νέγρος». Διαμαρτυρίες προς τον διαιτητή για το ρατσιστικό συμβάν υπήρξαν – προς τιμήν τους – και απο παίκτες της Παρί Σεν Ζερμέν, όπως ο Κιλιάν Εμπαπέ.

Ακολούθησαν διαβουλεύσεις στα αποδυτήρια, με το ματς όμως να διακόπτεται οριστικά μιας και η ομάδα της Κωνσταντινούπολης αποχώρησε από το γήπεδο.

Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία ποδοσφαίρου ανέφερε ότι θα διεξαγάγει έρευνα για το περιστατικό, επισημαίνοντας παράλληλα ότι ο ρατσισμός και ο διαχωρισμός σε όλες τις μορφές τους δεν έχουν καμία θέση στον χώρο του ποδοσφαίρου.