Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Παραπολιτικά»: Ο «Φιλελεύθερος» φτιάχτηκε στο γραφείο του Μητσοτάκη

H εφημερίδα «Φιλελεύθερος» του Θανάση Μαυρίδη και της ομάδας του Liberal, η οποία έχει αναστείλει πριν μερικούς μήνες τη λειτουργία της, δημιουργήθηκε στο γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αυτό ισχυρίζεται η εφημερίδα «Παραπολιτικά», στη στήλη τους «Πράκτωρ».

«Μια φορά και έναν καιρό, το γραφείο ενός αρχηγού κόμματος (Μητσοτάκης), ένας δημοσιογράφος και μία διαφημιστική εταιρία, η V+O, αποφάσισαν να γίνουν εκδότες» γράφουν τα «Παραπολιτικά» και συνεχίζουν: «Κάπως έτσι είχε προκύψει η επιτυχημένη εφημερίδα Φιλελεύθερος. Στόχος ένα Μέσο που θα αποτελούσε το “ευαγγέλιο” του προέδρου Κυριάκου. Παρά το γεγονός ότι ξοδεύτηκαν κάτι εκατομμύρια (σε ευρώ προφανώς), το εγχείρημα δεν κατάφερε να συναντήσει την απήχηση του αναγνωστικού κοινού».

Παιδί του κομματικού σωλήνα σύμφωνα με τα «Παραπολιτικά» ο «Φιλελεύθερος» του Θανάση Μαυρίδη το όνομα και τα μέσα του οποίου συζητήθηκαν και σχολιάστηκαν το  για προνομιακή χρηματοδότηση από τη λίστα Πέτσα. Η εφημερίδα Φιλελεύθερος έλαβε διαφήμιση ύψους 74.400 ευρώ μαζί με το ΦΠΑ (δύο μήνες μετά έκλεισε!!!) ενώ η ιστοσελίδα Liberal, του ιδίου, έλαβε 148.800 ευρώ.

Εκείνη την περίοδο είναι που ο Θανάσης Μαυρίδης, από τις σελίδες του «Φιλελεύθερου» χαρακτήρισε τον Κυρ. Μητσοτάκη νέο Μωησή!!! Όσο για το δημοσίευμα κάτι θα ξέρουν εκεί στα «Παραπολιτικά», δεν τους λείπουν οι σύνδεσμοι με όλες τις πτέρυγες της δεξιάς παράταξης. Και κάποιο λόγο θα έχουν για να το ξεφουρνίζουν τώρα.

Φώτης Αγγουλές, ο προλετάριος ποιητής