Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Η διοίκηση Τζιτζικώστα προσκάλεσε τους χρυσαυγίτες σε δημόσια συνεδρίαση!

Την πρόσκληση που απηύθυνε η διοίκηση της Περιφέρειας στους τρεις χρυσαυγίτες συμβούλους που είχαν εκλεχθεί με την «Ελληνική Αυγή», δίνοντας έτσι «δημόσιο βήμα σε αυτούς που αμετανόητοι στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια την εγκληματική δράση της καταδικασμένης πλέον Χρυσής Αυγής», κάτι που «αποτελεί στίγμα» για το Περιφερειακό Συμβούλιο, καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Κεντρικής Μακεδονίας.

Για το λόγο αυτό αλλά και για την απαράδεκτη διαδικασία συζήτησης μέσω «live streaming» του Περιφερειακού Συμβουλίου με θέμα τα πεπραγμένα της Περιφέρειας για το 2020, που εφάρμοσε με αυταρχικό τρόπο ο πρόεδρος του Οργάνου, οι εκλεγμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» αποχώρησαν «σαν μια ελάχιστη κίνηση μη αποδοχής της πρόσκλησης των αμετανόητων χρυσαυγιτών στη δημόσια συνεδρίαση και τη μετατροπή της σε φιέστα, με ευθύνη της Διοίκησης, του περιφερειάρχη και του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου».

Καταγγελία της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

lasy k makedoniasΘεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός ότι στη σημερινή συνεδρίαση, η οποία επιτέλους προβάλλεταιδημόσια μέσω livestreaming, προσκλήθηκαν και οι τρεις περιφερειακοί σύμβουλοι που εκλέχθηκαν με τοψηφοδέλτιο της “Ελληνικής Αυγής” και τη στήριξη της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης της ΧΑ. Επί τηςουσίας με αυτή την κίνηση δόθηκε δημόσιο βήμα σε αυτούς που αμετανόητοι στήριξαν όλα αυτά ταχρόνια την εγκληματική δράση της καταδικασμένης πλέον Χρυσής Αυγής.

Αποτελεί στίγμα για το Περιφερειακό Συμβούλιο η συμμετοχή των εκπροσώπων της ναζιστικήςοργάνωσης, ιδιαίτερα στη σημερινή δημόσια συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κ. Μακεδονίας, δύοημέρες μετά τη Μέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος και τις σχετικές δηλώσεις του Περιφερειάρχη περί ανάγκηςανάπτυξης «ανοσίας» απέναντι στο ρατσισμό, στον αντισημιτισμό, στο ναζισμό.

Δε συνάδει όμως και με το πνεύμα του ομόφωνου ψηφίσματος του Περιφερειακού Συμβουλίου,με το οποίο καταδικάσαμε τις απειλές από την πλευρά των αμετανόητων χρυσαυγιτών για εξώδικάπρος τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου και άλλους συμβούλους και ζητήσαμε από τηνκυβέρνηση την άμεση λήψη νομοθετικής πρωτοβουλίας για την απομάκρυνση των εκλεγμένων με τοψηφοδέλτιο της «Ελληνικής Αυγής» από το Περιφερειακό Συμβούλιο και τις Επιτροπές της ΠΚΜ.Πρόθεση μας ήταν να θέσουμε αυτό το μείζον ζήτημα επί της διαδικασίας σύντομα στην αρχή τηςσυνεδρίασης έτσι ώστε να αποφασίσει δημοκρατικά το ίδιο το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Με αυταρχικό τρόπο ο Πρόεδρος, κατ’ εντολή της Διοίκησης, όχι μόνο δεν μας έδωσε για έναλεπτό το λόγο επί της διαδικασίας, αλλά και εφάρμοσε μια απαράδεκτη διαδικασία, με τους επικεφαλήςτων παρατάξεων της αντιπολίτευσης να καλούνται τοποθετηθούν μετά από όλους τους αντιπεριφερειάρχεςκαι σε μόλις 6 λεπτά, τη στιγμή που ο Περιφερειάρχης κατά την εισηγητική του ομιλία έλαβε το λόγο για πάνωαπό 50 λεπτά!

Με βάση όλα τα παραπάνω, γίνεται κατανοητό, ότι η αποχώρηση των τεσσάρων εκλεγμένωνπεριφερειακών συμβούλων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» ήταν μονόδρομος, σαν μια ελάχιστη κίνηση μηαποδοχής της πρόσκλησης των αμετανόητων χρυσαυγιτών στη δημόσια συνεδρίαση και τημετατροπή της σε φιέστα, με ευθύνη της Διοίκησης, του Περιφερειάρχη και του Προέδρου τουΠεριφερειακού Συμβουλίου.

Κατά την τοποθέτησή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» επεσήμανε μεταξύ άλλων πως «μέσα από τους απολογισμούς των Γενικών Διευθύνσεων αναδεικνύεται το εύρος αλλά και η κρισιμότητα των αρμοδιοτήτων των υπηρεσιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Αναδεικνύονται όμως και τα τραγικά αποτελέσματα της υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης της Περιφερειακής Διοίκησης που επιδρούν τόσο στις συνθήκες και στο αντικείμενο εργασίας των υπαλλήλων όσο και στο επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες».

Αυτό είναι «αποτέλεσμα των πολιτικών επιλογών διαδοχικών κυβερνήσεων που στηρίζουν τόσο η παράταξη που έχει την πλειοψηφία, όσο και οι “Κοιτάμε Μπροστά” του κ. Γιαννούλη όσο και οι “Πράξεις για τη Μακεδονία” του κ. Παπαστεργίου» αναφέρει χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως «η υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση άφησε βεβαίως το αποτύπωμα της, τόσο στον απολογισμό για το 2020, όσο και στον προγραμματισμό για το 2021, που κρίνεται ανεπαρκής και αποσπασματικός για την κάλυψη των κοινωνικών αναγκών σε επίπεδο υποδομών, προστασίας της δημόσιας υγείας κλπ ανεξάρτητα από τις σημαντικές προσπάθειες που καταβάλουν οι υπάλληλοι της ΠΚΜ».

Στάθηκε, με επιχειρήματα στη στήριξη των επιλογών των επιχειρηματικών ομίλων από τη διοίκηση της Περιφέρειας και καταλήγοντας επεσήμανε ότι «συνολικά η διοίκηση κρίνεται πάνω από όλα, από το γεγονός ότι συμφωνεί και στηρίζει τη συνολική αντιλαϊκή πολιτική, ένα δρόμο ανάπτυξης που έχει ως βασικό κριτήριο τη στήριξη της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, δε διεκδικεί ως όφειλε την απαραίτητη χρηματοδότηση και στελέχωση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας».

«Συνεχίζουμε! Δεσμευόμαστε απέναντι στους εργαζόμενους, στο λαό της περιοχής ότι θα καταβάλουμε όλες μας τις δυνάμεις τόσο για την άμεση βελτίωση της κατάστασης και την άμβλυνση των προβλημάτων όσο και για μια άλλη προοπτική με ριζικές αλλαγές σε επίπεδο εξουσίας και οικονομίας. Ριζικές αλλαγές που θα επιτρέψουν όχι μόνο την ολοκληρωμένη αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε αλλά και την κατοχύρωση ενός πολύ ανώτερου επιπέδου ζωής σύμφωνα με τις δυνατότητες του 21ου αιώνα» υπογράμμισε η «Λαϊκή Συσπείρωση»